Resor

Godstransporter arbetstillfällen och raden stor väg

Tillbaka i gamla dagar, kan de som arbetar på godstransporter jobb undvika mycket av landets trafikstockningar genom att helt enkelt köra utanför huvudsakliga rusningstrafik perioder. Dessa dagar är nu ett bleknande minne i många delar av landet.

Våra stora motorvägar är nu, i vissa fall mer eller mindre fastnat upp praktiskt taget 24timmar om dagen. Det räcker med att tänka på M6 genom West Midlands, M1 nästan var som helst längs hela sin längd, eller ökända M25 parkeringen för att veta att så.

Problemen är naturligtvis sämre i vissa delar av Storbritannien än andra. Visserligen den South-East, Midlands, industriella Yorkshire eller Manchester-Liverpool tätorterna är ohyggligt överbelastade men det är dåligt på andra ställen också - som du vet om du har provat köra längs M4 i väst eller mellan Glasgow och Edinburgh etc.

Inblandade i godstransporter jobb hatar alla denna överbelastning mer än de flesta eftersom det är förödande sin verksamhet och lönsamhet. Ingen ska betala mer eftersom det nu tar i genomsnitt 3 timmar för att täcka ett avstånd som 10-15 år sedan skulle ha tagit 1 timme. Så, vad kan göras för att eventuellt göra livet för dem som gör godstransporter jobb för en levande lättare?

Tja, är det enkla svaret att bygga mer vägar eller förbättra dem vi redan har. Det är dock förenat med svårigheter, som till synes aldrig sinande debatter över andra "utanför London" Thames korsning och flygplatsen expansionsprojekt illustrera.

Problemet som uppstår från kärnan i dessa debatter är trefaldigt.

• I många delar av Förenade kungariket och särskilt den South-East, där bara inte är något mer utrymme att bygga - åtminstone inte utan att förstöra massor av små grönområden återstår och gräva upp ett stort antal företag och bostäder i processen. Till exempel pekar människor redan ut att Heathrow expansion skulle öka trafikvolymerna enormt men de befintliga vägarna redan inte klarar och är regelbundet fastnat - men det finns ingenstans att bygga nya.

• Vissa delar av landet blir mycket dåligt påverkas av dålig luftkvalitet på grund av massa trafikvolymer.

• Nya och större vägar lösa inte problemet. Om du tvivlar på att, se avsnitten flerfiliga på M25, som ersatte de gamla dual-lane sträckor. De är nu regelbundet precis som fastnat som tidigare.

Problemet är naturligtvis att det helt enkelt finns för många människor, bilar och lastbilar i för liten ett område (eller flera områden). Även de mest orealistiskt optimistiska prognoserna för vägbyggen visar att det aldrig kommer att vara tillräcklig kapacitet för att möta efterfrågan och en växande befolkning. Så, vad kan göras?

Det är möjligt att tala nobly om att använda järnvägsnätet mer för frakt och ökande kollektivtrafik för att få människor ur sina bilar. Dessa initiativ kan har dock endast marginell effekt på problemet, även i mycket optimistiska scenariona. Ja, vi kan hålla castigating successiva regeringar och det är jättekul, men det är svårt att se praktiskt taget vad de kan göra åt problemet.

Det kan vara drakoniska åtgärder kommer att krävas i vederbörlig ordning. Kanske schemaläggning road användning genom vissa timmar av kommersiella då privata fordon kan ha en roll att spela. Vi har kanske också börja begränsa privata bil- och användning utifrån vissa kriterier ännu inte fastställas.

Slutligen, kan det vara nödvändigt att flytta verksamhet och befolkningar runt om i landet som är mer att sprida trafikvolymerna mer jämnt. Det, dock luktar av social ingenjörskonst och inte populära med någon.

Det kan vara att permanent fastnat vägar kommer att vara ett pågående faktum för godstransporter jobb i framtiden.