Resor

Arbetsmarknaden i seattle, washington

Seattle är känd för sin Space Needle, mat kärror och kaffe, men det är också en brainy stad som lockar välutbildade arbetssökande. Teknik, hälsovård och ingenjörstjänster är tre viktiga branscher med en hög efterfrågan på nya anställer.

Stadens ekonomi har ökat stadigt mycket tack vare sin spirande industri drivs av företag som Microsoft och Amazon. Hem till flyg tillverkare Boeing, staden är en stor produktion av flygplan.

Innan du bestämmer dig för att få ett jobb i Seattle är det viktigt att ta reda på om Seattle är en bra passform för dig. Staden är välkänd för sin liberala politik som den ökända "Seattle frysa". Det är namnet på den påstådda kylan Seattle lokalbefolkningen Visa till utomstående och turister.

Microsoft, Amazon, The University of Washington, Nordstrom och Providence hälsa och tjänster är toppen uthyrning företag i staden. Microsoft ensam har 4,277 öppningar för nya medarbetare.

Medan Seattle erbjuder många höga välbetalda jobb, är det inte den bästa stad att leva i om du har en låg betalande jobb. Seattles boendekostnader för uthyrning är ca 20% högre än genomsnittet i nationer. Levnadskostnaderna i staden har varit på uppgång under de senaste 4 åren. Det betyder inte att du ska bli avskräckt, men det betyder bör du noggrant undersöka din framtida inkomst vs. levnadskostnader innan du gör flytten.

Även om staden har en stor arbetsmarknad, är det viktigt att spika ner ett jobb innan du gör flytten. Beroende på var du flyttar från levnadskostnader kan vara lite av en chock för dig, därför är det viktigt att vara säker på att du har ett jobb som väntar på dig.

Det kan vara opraktiskt (eller bara för dyrt) för dig att flyga eller köra upp till Seattle för en anställningsintervju. Därför kommer du vara glad att lära sig att många företag i Seattle kommer att rymma du genom att göra intervjuer online över tjänster som Skype eller Yahoo video chatt. Om din skicklighet är i hög efterfrågan i maj också vara villig att betala för ditt flyg.

Enligt en färsk undersökning är Seattle bland topp 14 arbetsmarknaderna i landet. Om du dras till Seattles kultur och du har en yrkesbakgrund inom teknik, kan teknik eller hälsovård, flyttar till Seattle vara en bra karriär.