Resor

Avslöja några alternativa sevärdheter i Rom

När det gäller sevärdheter och turistattraktioner, har Rom några av de mest kända i världen, inklusive Colosseum, till exempel, eller i Vatikanstaten. World-weary resenärer besöker behöver dock inte misströsta, som det finns fortfarande några mindre kända skatter i Rom. Design hotellboende kan placera du nära många av dem. Här är bara några.

Gömda skatter i den kristna tron

Du kanske tror du vet romersk arkitektur inifrån och ut, men om du kliver utanför och delta i lite av att utforska hittar du det finns förmodligen många kyrkor och byggnader har du inte sett ännu. Basilikan San Giovanni, till exempel är en av de mest välkända pilgrimsfärd platserna för kristna, men är inte så välkänd för turister i Rom. Design hotellboende i området kan du utforska den på djupet. Mittemot basilikan, Scala Santa (heliga trappa) är ett perfekt komplement och är också värt en titt.

En annan potentiellt intressanta samband med kristen syn är den Capuchin Crypt, en kuslig underjordisk plats som visar ben av över 4 000 franska munkar av ordern sägs ha flytt Frankrike för säkerheten i Italien under franska revolutionen. Höjdpunkten i denna crypt (för dem med en starkare mage) måste vara klockan gjorde helt ut av mänskliga ben - som är mycket av resten av kryptan.

En plats av kul

För de mindre benägna att besöka historiska platser eller letar efter lite kul under sin vistelse i Rom Hotell, kan ett par mindre kända platser inom staden göra för ett intressant besök.

På Villa Borghese, till exempel går en luftballong förvånansvärt obemärkt, med tanke på volymen av turister som besöker platsen varje sommar. Denna ballong, en av de största i världen, har en kapacitet på upp till 30 personer, och kan stiga som högt upp som 150 meter, vilket gör det en av de mest puzzlingly gömda hemligheter av staden.

Shopping fans kommer också njuta av det futuristiska Porta di Roma köpcentret, ett helt nya och lyxiga område som erbjuder vissa ovanliga funktioner för en byggnad av den här typen. Det finns en tennisbana, stoppade möbler, och andra råvaror.

Slutligen keener upptäcktsresande hittar en synnerligen nyfiken underlighet i nyckelhålet i Priory of Malta: kika igenom det och du kommer se en perfekt inramade kupol av katedralen San Pietro.