Resor

De övre gallerierna för modern design i Rom

ROM kan hysa några av de äldsta konst i civiliserade historia, men det är också en grogrund för ett överraskande antal institutioner för modern design. I Rom, om du är angelägen att insupa den postmoderna konstscenen, behöver du definitivt besöka dessa institutioner.

MAXXI

National Museum of 21st Century konst, även känd som MAXXI eller Museo Nazionale delle arti del XXI Secolo, är Roms första någonsin nationella museum för samtida konst. MAXXIS rymliga interiör och mjuka kurvor är en stark kontrast till sina rötter som en militäranläggning. Det är nu ett av de mest framstående centrum för modern design i Rom och bör vara först på din lista över destinationer att se under ditt besök i staden.

Galleria Marie-Laure Fleisch

Marie-Laure Fleisch galleriet är en av de mer kreativa utställningarna, som använder den en av världens äldsta och mest vördade medier för konstnärliga uttryck - papper. Du kan hitta ganska kreativa insamling av utställningar som utnyttjar papper - vilket gör det ett måste för den konstnärligt benägna många unika egenskaper. Se bara till att inte att lysa upp medan inne i galleriet - du skulle inte vill bränna hela utställningen till marken med en herrelös glödande kol!

Chiostro del Bramante

Chiostro del Bramante är perfekt fusion av renässansarkitektur och modern design i Rom. Dess vackert renoverad klostergång ger en bra bakgrund för många konstutställningar och liveframträdanden, så det är alltid värt att hålla ett öga på det lokala schemat.

Ermanno Tedeschi Gallery

Ermanno Tedeschi grundades detta galleri 2011 med det uttryckliga syftet att sammanföra italienska, israeliska och Europeiska konst i en lättillgänglig utställning. Detta äktenskap tre art scener kan öppna upp ögonen till unika synpunkter som skulle har ignorerats, om inte för alla tre stilar som förde samman här. Galleriet är endast, tidsbokning så gör arrangemang innan besök.

Furini

Furini Arte Contemporanea galleriet är ett nav för modern design i Rom som utformats speciellt för blivande konstnärer som vill visa upp sin konst till världen. Detta är platsen att gå till om du vill andas in nya perspektiv från Italiens ungdom, som kan upplysa dig om vad tankar och stilar nästa generation av artister söka sig till.

Frutta

Detta är ett galleri som väcks till liv av en relativ nykomling på den samtida konstscenen - James Gardner. Det är unikt eftersom det använder inte bara utställningar men också utrymmet inne i galleriet också. Konstverk är ordnade på ett sådant sätt att de interagerar lekfullt (och ganska effektivt) med den tre-dimensionell rymden i galleriet, det är därför det motiverar särskilt omnämnande i denna lista.