Resor

5 bästa platser att besöka ensam

Om du tror att utforska världen ensam, är det viktigt att välja rätt resmål. Det kommer att se till att du har en spännande och otroligt befriande upplevelse. Det finns otaliga alternativ för ensamresenärer. Du kan välja mellan lugna stränder, fridfulla öar eller orörda landsbygd. Här är en lista över topp 5 platser att besöka ensam. De är säkra och välkomnande till en solo resenär.

1. Costa Rica: i Centralamerika, Costa Rica ligger först på vår lista över bästa platser att besöka ensam. Det är ett bra resmål för en titta på äventyrssporter samt en resenär söker en lugn semester. Costa Rica är känt för dess tropiska klimat. Landet ståtar med en mångskiftande kultur och massor av vilda djur och naturliga skönhet. Canopy tours eller zip-linjer är en mycket populär turist aktivitet i hela Costa Rica. Andra aktiviteter som turister kommer att njuta av inkluderar kajakpaddling, surfing, vandring och ridning.

2. Malaysia: Konservativa muslimska landet i Sydostasien har gång på gång uppstod som en gynnsam språkinställning för enskilda resenärer. Det är också fått lika säker för kvinnliga ensamresenärer. Dess demografi presentera en fantastisk blandning av kinesiska, malajiska och indiska kulturer. Det är känt för sina kryddig och smakrik kulinariska läckerheter. På Malaysia kan du sätta upp på en beach resort eller ett femstjärnigt hotell. Det finns gott om utomhus utforskning inklusive shopping och djurliv turer för att hålla dig sysselsatt hela.

3. Stockholm, Sverige: Många föredrar att ta sin semester i de rustika omgivningar. Men om du skulle älska att vara omgiven av bekvämligheter i stadslivet, kan du göra dina bokningar för Stockholm här semester säsong. Stockholm är Sveriges huvudstad och är tippad som en av de bästa europeiska städerna. Den har en levande kultur och historisk bakgrund. Det hyser ett stort antal konstgallerier och museer. Det är fullt av sevärdheter att njuta av singlar, par och familjer. Och eftersom det har massor av sjöar, en båttur är ett måste om du besöker Sverige.

4. Nederländerna: Lugna och lugn är perfekt ord att beskriva landet av holländarna. Med en kultur som liknar Amerika är det lättare för resenärer från väst att rymma i främmande land. Holländarna är kända för sin gästfrihet och vänlig attityd. Det bästa sättet att ta in vackra staden är på cykel. Hyra en cykel och tour de små gatorna på din bekvämlighet. Du kan tillbringa tid på kaféer eller i baren.

5. Vietnam: Vietnam är en annan perfekt turist plats att besöka ensam. Som en nära granne till Malaysia delar det dess kultur samt vissa aspekter av dess geografiska landskap. Vietnam är ett prisvärt resmål. Det finns en oändlig lista av aktiviteter för att hålla dig sysselsatt. Den innehåller båtturer, fiske, vattensporter, shopping, wildlife prospektering eller enkel lata i solen. Landet är också känd för sin andlighet. Således kan du besöka tempel och pagoder där.