Resor

5 platser du måste besöka i Kairo under din Egypten resor

Med en Egypten resa paketet, kan du hitta dig själv i landet av pyramiderna denna säsong. Med semesterperioden precis runt hörnet, kan det vara en bra tid att planera en utlandsresa. Och vad bättre än Egypten för att tillbringa några lugna och spännande dagar på ett ställe där spook, historia och mysterium leva tillsammans.

Egyptens favoritstad Cairo är mest händer turistmål. Huvudstaden drar tusentals turister varje år från alla delar av världen. Staden har en sträng av attraktionerna i olika genrer, är här fem attraktioner du inte måste gå miste om:

1. Gizapyramiderna: främsta anledningen till varför folk köper Egypten resa paketet är att se pyramiderna. Giza har mest berömda pyramiderna i landet. For resten, den stora Pyramid av Cheops ligger också här. Det är den högsta av partiet och är extremt skrämmande i dess bygga. Gizapyramidernas definitivt få dig att känna som om du har vandrade bort till en annan del av planeten.

2. Sfinxen i Giza: du måste ha hört och läst mycket om den sfinxen i Giza. Nu är det tid att se det från dina egna ögon. I Giza lägger stående tall i en kedja av pyramiderna denna siffra som har inför en människa och kroppen av ett lejon. Denna Sfinxen är en mytologisk varelse och ofta finner ett omnämnande i fantasy berättelser. Även Harry Potter-serien av böcker har ett omnämnande av den i fjärde boken när en sfinx frågar en gåta att Harry under den magiska trekampen. Så har en sfinx, som sådan, ett mycket gott rykte för att vara gåtfulla.

3. Egyptiska museet: en annan anledning till varför en Egypten resa paketet bör vara på dig denna säsong är detta fascinerande museum där några av de mest ökända mumierna har hållits i ett balsamerade tillstånd. Av dem är den mest kända att Tutankhamons som var yngsta Farao och dog på ett mystiskt sätt i mycket unga år. Det finns fortfarande diskussioner när det gäller arten av hans död. Stora är det troligt att han mördades även om de exakta orsakerna är bara gissningar.

4. Citadel: The Citadel är en religiös attraktion och en populär turist plats. Cairo kan skryta med ett antal moskéer och andra religiösa punkter också. Citadellet har en kraftfull historia bakom sig och dess religiösa natur gör det obligatoriskt för turister att klä upp på lämpligt sätt. Avslöjar klänningar är strikt olämpligt som bär dem kan tvinga de tjänstemän att vända dig bort.

5. Khan el Khalili Bazaar: en Egypten resa paketet hjälper dig att gå igenom en av de mest kända traditionella marknaderna i världen. Kairo Khan el Khalili bazaar är en plats där du kan köpa allt från frukt till souvenirer. Kom bara ihåg att pruta hårt.