Resor

Se konsten i bilbao medan du studerar utomlands

Bilbao ligger i hjärtat av det spanska Baskien, en idealisk plats att studera utomlands. Området har bevis för inhabitation som går tillbaka till den andra eller tredje århundradet f.Kr. och har varit på upp sedan dess. Den staden Bilbao sig grundades på 1300-talet och har spelat en viktig roll i händelserna i Baskien och längre bort.

På en Sejour som studerar utomlands, kommer du att kunna fördjupa i den kreativa vibe och utforska fantastiska konstverk samt de olika arkitektoniska stilar - från romanskt till det gotiskt och ännu mer moderna, glasfasad mönster. Inte bara är Bilbao ett hem till ett underbart utbud av museer, det är också en av de viktigaste finansiella centrumen i Spanien. Det är en perfekt plats att spendera lite tid att bättre förstå denna del av världen.

Guggenheim-museet

Etablerades 1997 i Bilbao, är den Guggenheimmuseet en enorm dra för dem som vill tillbringa sin tid studera utomlands med fokus på konst. Guggenheim är byggd på floden Nervion och en fantastisk plats att se även om du inte någonsin sätta sin fot inne. Strukturen av byggnaden är ett fantastiskt arbete av modern arkitektur, som verkar för att fånga ljuset i en slumpmässig mängd kurvor. En gång du har umgåtts några förundras över det massiva yttre av Guggenheim Museum, huvudet inomhus för att se en lika imponerande lista av konst som det hus.

En av museets specialiteter är storskaliga konstverk som skapats för att vara sitespecifika. Många av dessa har teman och är skapade av konstnärer från Baskien, och alla av dem kan göra besökarna mållös. Allmänt tematiskt inriktade utställningar, de ändrar ganska ofta vilket gör museet känner ständigt färska och värt ett besök vid ett flertal tillfällen. Den permanenta samlingen består av verk av moderna vid som är vågad och spännande samt framkant och provocerande.

Bilbao Fine Arts Museum

I en stad full av exceptionella museer att hålla dig upptagen medan du studerar utomlands, finns det några andra som sticker ut från mängden. Du kanske vill besöka de Bilbao Fine Arts Museum, som ligger i den pittoreska Doña Casilda Iturrizar Park. Efter Guggenheim Museum är det andra mest besökta hem för konst i staden. Den nuvarande samlingen är ett gytter av Museum of Modern Art och Museo de Bellas Artes. En av de viktigaste aspekterna av Bilbao Fine Arts Museum är hur lång tid det spänner över - sträcker sig tillbaka till konsten av 1100-talet och driver framåt ända till i dag. Därför är det viktigt att ge dig själv gott om tid att utforska. Med mer än 8000 arbeten på displayen, bli inte avskräcks om du inte har en chans att studera dem alla, det finns också en online-resurs för dig att hänvisa till en gång du chef hem.