Resor

Prepping för din kryssning

Kryssningsbranschen fortsätter att bommen, och inte undra: kryssningar kan vara den mest underhållande och spännande semester du någonsin ta, kombinerar lyx med äventyr på ett sätt som ingen annan semester möjligen kunde matcha. Kryssningar är så populära mer och mer av dem som erbjuds varje år. Om vi hade att erbjuda en enda bit av råd, skulle vi säga: förbereda. För att komma djupare in i det, måste vi dela upp den i ett par bitar av relaterade råd som alla kommer att göra din egen due diligence för att säkerställa att din kryssning är lika stor som det kan vara.

Forskning resan

Du vet några saker om din kryssning innan du anländer till hamnen. Saker som väderprognosen för vart du ska - kommer det att vara klar himmel och sol, eller är en orkan ut i Atlanten kommer för att orsaka några regniga dagar? Som inte menar du inte kan ha kul ändå, men att veta är halva slaget - du ska vara beredd.

På samma sätt ta reda på hur länge du ska vara i olika hamnar. Att veta varaktigheten av vistelsen innebär att du kan planera din tid effektivt, i stället för att göra en viss port mittpunkten i din semester bara för att upptäcka att du bara bor ett par timmar där. Om du vill maximera din tid i varje hamn, begära de senaste middagen kan du få från fartyget den dagen.

Snål med utflykter

Kryssningsrederiernas vill alltid att du ska betala för utflykter. De är en stor vinst källa för dem - men du behöver inte alltid en utflykt. Vara kritisk och titta på vad du egentligen får ut av dem. Om allt du vill göra är att gå runt den gamla staden, se de främsta sevärdheterna och kanske slå stranden, behöver du inte cruise line att ställa som för dig. Lite pengar, en guidebok, och en hyrd bil och du har satt.

Vara försiktig Shopping

Semester sinne är ett syndrom där du tror att allt är billigt och ett absolut måste. Budget innan du lämnar och hålla sig till den. Det är också bra att redan i förväg vet de bästa priserna för saker. Om du tror att du kommer att vilja köpa vissa saker under din port besök, forskning dem innan du lämnar till har en idé om vad de brukar sälja för och bestämma tid hur många du kommer faktiskt att köpa. Om du lämnar shopping till instinkt och värmen i nu, ska du glida.