Resor

Resa i chicago - ett gott sätt att få blues

Du vet redan vad du kommer att få när du reser i Chicago: stor Karott pizzor, massiva korv på baseball parker, bra shopping, underbar utsikt, förstklassiga museer och modern arkitektur varvas med klassiska, historiska karaktär-fyllda byggnader. Och, naturligtvis, blues. Inte bara en blues, men Chicago Blues - den cool, själfulla kusinen av jazz, soul och delta blues. Det är det enda som du verkligen måste uppleva när du är i denna underbara stad.

Lite om Blues

Du egentligen behöver inte gå resor i Chicago för att höra denna speciella typ av musik, men det finns inget som att höra det upp nära och personliga. Om inte du är bekant med denna typ av musik, kommer du fortfarande ha hört dess påverkan varje gång du lyssna på Elvis, någon tidig rock and roll, boogie och, naturligtvis, jazz och soul. Jämfört med Mississippi Delta Blues, har den en utökad palett av anteckningar, vilket gör det jazzigare med en rullande bas.

En av fördelarna med att resa i Chicago betyder hittar du musik överallt, från den stund du komma till O'Hare International Airport, gående längs Magnificent Mile, på parker, nära de offentliga konstverk och till synes överallt annars. För bästa njutning, (och för att bättre kunna visa din uppskattning och stöd) bör du naturligtvis tillbringa några nätter på de platser som blues ringa hem. Här är bara några av de bästa ställena att höra och se blues framförd live.

House of Blues

Ligger på N. Dearborn Street i River North, är detta kanske den mest populära och omtalade klubben när det gäller musikaliska destinationer i staden. Tvärtemot dess namn, men det är inte bara blues som spelas i denna mötesplats; lockar till sig stora namn artister från olika musikaliska genrer inklusive rock, soul, hip-hop, R&B, rap och mer. Med en interiör som är en blandning av grungy blues bar och flamboyant opera house, kommer du att behandlas till en underbar natt musik och atmosfär.

Buddy guys legender

Lokala blues fungerar under en VARDAGSKVÄLL och stora märkena turnerande akter på helgerna är vad som väntar dig på detta Grammy-Award-vinnande Deppighetmusiker club, som är fylld med blues minnessaker. Om du är i staden någon gång i januari, du fånga Buddy Guy själv utföra hela månad lång.

Blues Chicago

Om du letar efter en mer eleganta och moderna klubb, är Blues Chicago, beläget i den exklusiva centrala delen av staden, långt ifrån den skitiga och edgy södra sidan klubbar som du kanske vet från filmer. Bra ljud system, underbara musiker och sångare och trendiga, åh så cool publiken väntar.

Blues himlen Foundation

I andra änden av spektrumet är Blues himlen Foundation, praktiskt taget ett museum för blues historia som gör för en stor destination för musikälskare som reser i Chicago. Den tidigare hem av Chess Records, kommer du att kunna se inspelningsstudio används av så många musikaliska legender.