Resor

Floridas nationalparker

Florida är känt för sina sol, stränder och temaparker, men Sunshine State stoltserar med några av de vackraste och mest expansiva nationalparkerna i USA Det finns tre parker i Florida och har sin egen unika landskap och djurliv som sina besökare kan utforska.

Biscayne National Park

Strax söder om Miami arbetar Biscayne för att skydda områdets barriär rev och Biscayne Bay. Ligger på Floridas södra kust, Biscayne är också hem för några av de bästa dykning och snorkling platser i hela Amerika där parken består av 95 procent vatten. För en omfattande 172,971 tunnland, omfattar parken en av Florida Keys-öarna, Elliot Key, som består av fossila korallrev.

Park välkomnar nästan 500 000 personer per år som njuter av parkens många naturliga utomhus sysselsättningar som inkluderar vattensporter som kajakpaddling, vindsurfing, fiske och mycket mer.

Dry Tortugas National Park

Beläget i Mexikanska golfen, är Dry Tortugas känd för sitt djurliv och historiska skeppsvrak. Parkens mest ikoniska funktionen är dess kust fästning - Fort Jefferson. Denna enorma struktur förblir ofullbordad i dag, trots konstruktion början 1846 under övervakning och planering av US Army Corps of Engineers. Består av över 16 miljoner enskilda tegelstenar, var fortet en gång användes som fängelse efter inbördeskriget för att kvarhålla ett antal "Lincoln sammansvurna", bland andra fångar.

Parken är bara nås via båt eller sjöflygplan, fortfarande får, i genomsnitt 60 000 besökare årligen, eftersom det är populära för familjesemestern camping, fiske och snorkling i parkens varmt vatten.

Everglades National Park

Den enda nationalparken i Florida namnges en UNESCO: S världsarvslista, Everglades park är den tredje största i södra USA, efter Yellowstone och Death Valley, som täcker över en och en halv miljon hektar. Parken är också erkänd som en internationell biosfärområde och en våtmarker av internationell betydelse på grund av dess djurliv och natur.

Hem till 36 hotade och skyddade arter, inklusive Florida panther, amerikansk krokodilen och de västindiska manatee, Everglades är föremål för mycket uppvärmd debatt i Florida, som dess känsliga ekosystem hotas ständigt av mänsklig aktivitet. Parken skyddar omkring 20 procent av södra everglades och är ett fantastiskt exempel på Floridian natur och djurliv.