Resor

Adelaides bästa festivaler

Australiens växande kultur och historia har lett till sin hängivenhet mot utbyggnaden av dess kulturella festivaler och evenemang, och är detta i nr sannare någonstans än i södra Australiens huvudstad Adelaide. Mars månad är nu känd som galna mars i Adelaide - så kallad för sin enorma samling av festivaler och evenemang att övertagandet staden under denna tid att göra tidigt på våren en av de bästa tiderna att uppleva denna fantastiska huvudstad.

Adelaide Fringe Festival

Adelaide Fringe Festival hålls över fyra hela veckor mellan februari och mars varje år, och har varit igång sedan 1960 och ser ut för att vara den mest tillgängliga arts festivalen i världen, där vem som helst kan bli en del av handlingen. Händelser alltifrån bildkonst och teater till cirkus och komedi är alla välkomna här festivalen fortsätter att växa och utvecklas med staden någonsin förändrade kultur.

Ta över staden, festivalens händelser äga rum över 900 platser, där besökarna till Adelaide kan uppleva fräsch och underhållande arbete i en miljö som hyllar innovation och förändring.

WOMADdelaide

En del av den världen av musik, konst & Dance festival etablerades 1982 av Peter Gabriel, WOMADelaide festivalen, landets enda WOMAD händelse, började 10 år senare, år 1992. Välkomna en publik varje år med familjer, tonåringar, kommer de pensionerade och unga par som alla att njuta av festivalens unika musik erbjudanden, den festival går under fyra dagar i botaniska Park.

Sju stadier och värd över 100 livsmedel, detaljhandel och välgörenhet bås, är denna festival en stor knutpunkt aktivitet som firar världens traditionella och moderna konstnärer, musiker, DJ och dansare.

Adelaide Festival

Adelaide Festival har varit igång starka i staden varje mars sedan starten 1960 och ser ut för att fira landets bästa i teater, dans, musik, litteratur, film och konst. Med dess händelser ökar i storlek och skicklighet varje år, Adelaide Festival är en av stadens stora och har visat för att vinna i popularitet samt storlek.

Med allt från klassiska Shakespeares produktioner till den mest moderna av modern konst, denna festival är lika mycket för alla typer av människor som föregående två stora Adelaide händelser nämns. Påstår sig vara Australiens största multi arts festival, erbjuder det föreställningar som passar alla smaker.

Som tydligen isolerad Södra Australiens huvudstad, visar Adelaide att det inte behöver de ljusa ljus i Sydney Melbourne glänsa själv. Med så mycket mer som händer under resten av året, är galna mars bara ett ställe att börja.