Resor

Besöka amerikanska nationalparker

"Detta var den mest uppmuntrande av mina upptäckter: att mala städer gro på ett ställe medan jorden är grön runt dem. Kommer inte vara tamed prärierna. Kullarna kommer inte vara blasted helt bort. Floderna förblir som de första männen visste dem-de lång-browed män vars ledningar och spjut är låsta i grottor bakom stalagmiter. De återspeglar våra stjärnor. De kommer att spegla våra bryggor. De blir snabbt tills sista isen."

~ Ward Dorrance

Amerikas förenta stater är ett mycket stort land. Detta är, naturligtvis, om det självklara, men tänk på det: denna nation är tillräckligt stor för att omfatta de 110° av Death Valley i Kalifornien och av-40 ° International Falls, Minnesota-regn-skogen fuktighet i Florida och näsblod-torr luft Idaho-den mild grön jordbruksmark i Ohio och röda öknar i New Mexico-de majestätiska klippiga bergen och den platta jordbruksmarken i Nebraska...

Amerikas nationalparker är nationella skatter. Vackra och oersättliga mark bevaras för oss alla och för kommande generationer. Så varför inte besöka parker, som ofta och så många som möjligt?

Första ger nationalparker oss en medvetenhet om något mycket större än oss själva. Upplever firsthand skönhet och vidsträckta natur gör oss inse att vi människor är både små och stora. Vi är små bredvid höga bergstoppar, antika sequoias och djupa dalar, men vi är begåvad med förmågan att uppskatta dessa saker. Vi är lyftas upp ur vår vardag, våra begränsade och separata liv, och transporteras till en mer evigt perspektiv. Vi utbrista med förundran att det finns en sådan plats. Vi måla bilder och skriva poesi och musik att försöka fånga den. Denna plats var här en miljon år sedan, men olika det visades sedan. Det ändrade och växte och utvecklats, men det är fortfarande här och kommer att överleva oss och våra barn och barnbarn. Det är komfort- och vördnad som.

Parkerna är en typ av resa i tiden. Vi kan resa tillbaka tusentals år i geologisk tid, se varje lager av rock och fossila och inbillar carving och utformningen av landet. Vi reser tillbaka fem hundra år i mänsklighetens historia, föreställande indianerna lever i harmoni med landet. eller tillbaka hundra år, bevittnar de första ledare som hade visionen att avsätta detta parkområde för framtida generationer.

Nationella parklandskap ger en känsla av tillhörighet: detta är vårt land, vårt vackra land, del av var och en av oss och oss alla. Och en del, även av världen utanför, eftersom vi älskar att dela dessa skatter med våra grannar i världen. När du besöker du kommer höra japanska och tyska och spanska och kinesiska och franska och holländska som talas, och andra språk du kan inte placera. Du kommer leende på de här andra besökare med värme och stolthet, glad att de alltför åtnjuter detta stora land till oss.

Så, gå. Spara dina ändringar, din dollar och din semestertid tills du kan resa till en nationalpark. Några är hundratals mil från där du bor, men det kan vara en praktiskt taget i din bakgård, eller bara ett tillstånd eller två bort.

Enhet, om du kan, så du kan se hela landet mellan, alla gradvis förändrade landskap. Ta din tid, och njuta av skönheten och godhet som är Amerika.