Resor

Att utforska amsterdam zoo

En besökare som vistas i en Amsterdam city hotel kommer att hitta så mycket att se och göra under sin tid i staden, kommer det sannolikt vara svårt att klämma in det hela i ett nödvändigtvis begränsat schema. Dock om du råkar fortfarande har lite ledig tid efter alla dina andra sightseeing utflykter, är Royal Artis Zoo verkligen en underbar plats att gå till.

Prata med djuren i city Zoo

Lättillgängligt från alla Amsterdam city hotel, djurparken hämtar sitt namn från det latinska uttrycket "natura artis magistra" ("naturen lär konst"). Det grundades 1838 av en trio av herrar kallas de "tre W'' s, på grund av delar det gemensamma inledande. Ursprungligen öppna endast för medlemmar, djurparken började erkänna allmänheten i September av 1851. Det var inte förrän 1920 som den började öppna året runt och, som en påminnelse om institutets tidigare dagar, September är fortfarande en årsdag månad, med biljetter säljs till rabatterat pris för varaktighet. Goda nyheter för turister bor på en Amsterdam cityhotell under månaden och ser att besöka djurparken!

Den aktuella platsen för djurparken är dödsboet Middenhof köpte 1938 av zoological society. Det är från grindarna till nämnda egendom att djurparken härleder dess Smeknamn: varje ord i "natura artis magistra" skrevs på toppen av en av sina tre portar, med "Artis" upptar i mitten, som dubblerade som djurparken huvudentrén. Människor antas som sådan, djurparken namn var Artis, och det namnet fast ända sedan.

Sedan starten har Amsterdam Royal Zoo har ställt ut både monterade och levande exemplar, med viss förekomst på de senare. Djurparken är förmodligen mest känd för att ha inrymt den senaste quagga (en zebra hybrid) till dess död 1883. Preparatet har varit fyllda och kan beundras på djurparken museum.

Bortsett från den zoologiska parken själv är zoo hem till många zoologi-relaterade historiska byggnader, såsom den zoologiska museet, botaniska trädgården, ett bibliotek och ett akvarium, samt två bostadshus som omvandlas till animaliskt kapslingar.

Djurparken är samarbetar med inte mindre än fyra internationella bevarande- och zoologiska samhällen: NVD, EAZA, ISIS och WAZA. Det rymmer nära 900 arter av djur sammanlagt.

Djurälskare som bor på en Amsterdam city hotel därför skyldig sig själv att besöka Royal Artis Zoo. Det är en bra representation av en djurpark och är mycket lätt att nå från en central punkt i staden.