Resor

En istanbul semester med en skillnad

Om du letar efter en Istanbul semester med en skillnad, gör din forskning och du kommer att belönas väl. När du tänker på en Istanbul semester, kommer bilder av extravaganta byggnader, dekadent moskéer, kryddig basarer och givare kebab att tänka; Men medan allt detta är på erbjudande, det finns också mycket mer att upptäcka.

Utanför allfartsvägarna

Taksim är en plats kan du undvika om du inte vill hållas vaken hela natten av livliga barer och alla parter som natten, men det är definitivt en del av staden du ska våga om du tycke lite spänning. Sidogatorna är fulla av livliga lokala tavernor och turkiska familjer och turister squash på rader av bord utanför på gatorna eller klättra upp till de många barerna på taket med utsikt över staden.

Människor flockas till staden för att se Topkapipalatset, men om inte historien är din passion, varför inte undvika folksamlingar och souvenirstånd och huvud till Dolmabahçepalatset istället? Denna överdådiga byggnad är en elegant och omrörning som den vackra Topkapi men det är färre folkmassor och en gratis harem tur också! Denna plats symboliserar Turkiets SKIFT från riket till Republiken, och är en fin uppvisning av kulturella och arkitektoniska fusion. Det finns också en voljär här med några vackra påfåglar, och den näst största ljuskronan i världen (efter en i Dubai).

En av de bästa sätten att utforska turkiska kulturen är att få dig in i för en kopp te. Turkarna erbjuder te är deras sätt att välkomna dig in i deras hem eller butik och talar om för dig de vill spendera tid att chatta med dig. Turkarna är en sällskaplig människor och trots alla språkbarriären, älskar att underhålla och engagera besökare.

Även om de egentliga turkiska mat häftklamrarna, som givare kebab och baklava, dekadent läckra, gör att du njuta av några andra turkiska läckerheter för. De linser soppor eller uppkäftig iskender kebap är två mindre vanliga delikatesser att försöka, följt av Risgrynsgröt-liknande sutlac eller klibbiga glass kallad dondurma.

När en Istanbul semester är det bäst att utforska staden till fots. Taxibilar kan vara dyra och långsamma, trafiken, särskilt under rusningstid, är kaotisk. Bussar kan också vara tidskrävande, så gör som lokalbefolkningen gör och promenad, ta spårvagnen eller hoppa på tunnelbanan. Street life är en av de stora attraktionerna i denna huvudstad; de små gatorna som bara väntar på att utforskas och är du skyldig att snubbla på massor av coola kaféer, arty tillhåll och eklektisk musik lagren.

I stället för de berömda Bosporen kryssningarna, varför inte prova dagstur till prinsens öarna istället? Denna färja utflykt är mycket billigare men fortfarande erbjuder fantastisk utsikt över staden. Öarna är bil gratis och du kan bada, vandra och hyra cyklar.

Gör din semester i Istanbul en att komma ihåg och bo från turister att upptäcka ett mer autentiskt sida till denna fantastiska stad.