Resor

Utforska fantastiska istanbul

Istanbul är en stad som frammanar allehanda exotiska bilder. Färg, charm, mystik och ämnet är bara några av de superlativ som beskriver denna spännande och något spännande stad. Om du besöker staden, se till att bo i ett av de bästa hotellen i Istanbul och din vistelse blir ännu mer minnesvärd.

Denna stad är historiskt viktigt och att ha gjort sin prägel genom tiderna, har några fantastiska sightseeing möjligheter. Kulturen grundades år 660 f.Kr., och återspeglar de många civilisationer som styrde här. Från moskéer till bazarer och eleganta kyrkor till pittoreska små tehus är denna stad en säker på att imponera.

Sevärdheter

Hagia Sophia Mosque är höjdpunkten av staden och är kanske en av de mest besökta museerna i världen. Vissa kallar detta den åttonde Wonder of The World och när du besökt kommer du att se varför. Den nuvarande byggnaden är den tredje rekonstruktionen och har slutförts i olika arkitektoniska stil till två tidigare. Ursprungligen en kyrka, denna fantastiska monument sedan blev en moské för att omvandlas till ett museum under riktningen av Ataturk.

Ett besök här bör följas av ett besök till Topkapipalatset, som var den överdådiga uppehållet av de osmanska sultanerna när de styrde landet. Det ändrades och utvidgas genom tiderna men förblev en sultans bostad fram till mitten av 1800-talet. Palatset rymmer idag den kungliga skatten, de heliga relikerna av profeten Mohammed och andra imperialistiskt arkiverar. Vissa statliga ceremonier hålls fortfarande här, men idag fungerar främst som ett stadsmuseum.

Om du bor i en av de bästa hotellen i Istanbul i stadens centrum, är det bästa sättet att utforska att vandra på gatorna, Njut av lokala atmosfären och utforska de livliga marknaderna i staden. Följ din näsa till spice säljarna, förundras över gatan underhållare och att bländas av guld och silver juveler som pryder skyltfönster. Ta en paus i ett kafé och dricker den lokala brygden eller njuta av en riktig turkisk kebab när folk tittar på gatorna. Denna stad är levande och energisk och ett besök här kommer att lämna dig stärkta och längtan efter mer.

Hotellboende i stadens centrum är i allmänhet utmärkt standard och de bästa hotellen i Istanbul erbjuder bra service, komfort och dekadens i överflöd. Inredda i stilar som smälter den antika ottomanska stil med moderna chic, är de enskilda men lika fullt av karaktär och överklagande. Beroende på vilket du väljer att välja, kommer du inte bli besviken. Faciliteter kan omfatta massagerum, en pool och ett gym och många av de bästa hotell i Istanbul är stolta över sina restauranger också. Med stjärnkockar, underbar mat och en sofistikerad atmosfär, är dessa restauranger ofta besöks av lokalbefolkningen såväl som för turister.