Resor

Missa inte dessa Prag höjdpunkter på din pedagogiska tour

För dem som funderar på att ta sina elever på en informationsturné, finns det några mer minnesvärda destinationer än Prag. Det är en stad av otrolig skönhet, full av historia, kultur och konst - samt en mycket välkomnande och student-vänliga atmosfär. Från dess museer och gallerier till dess hisnande historiska monument till sin moderna kulturella scen, det finns ingen brist på sevärdheter och upplevelser att hålla unga människor informeras och inspirerad. Huvudstad i dagens Tjeckien, och tidigare huvudstad i Böhmen, Prag har sett en hel del av förändringen i tusen år sedan starten. Läs vidare för en smak av vad denna förtrollande stad har att erbjuda skolklasser.

Pragborgen

Den mest kända av Prags många slående arkitektoniska pärlor som kan ses på en informationsturné, Pragborgen är från 800-talet och är ett UNESCO-världsarv. Fylld med historiska skatter, erbjuder det det perfekta fönstret i Prag tidigare kunglig prakt. Guidade visningar av slottet inkluderar möjlighet att se den ceremoniella ändrar av vakten, medan en utforskning av dess trädgårdar är ett bra tillfälle för studenter att sträcka på benen. I alla, det gör en perfekt introduktion till staden och dess historia, och är väl värt att överväga som utgångspunkt.

Museer

Ett område där Prag verkligen kommer till sin rätt som en informationsturné destination är kvaliteten på dess museer och gallerier. Som en av Europas mest framstående kulturhuvudstäder, det är hem till ett fantastiskt utbud av kulturella institutioner, med något som passar varje ämne fokus. Den mest kända inkluderar National Museum, som erbjuder en omfattande titt på stadens historia; National Gallery, som är idealisk som en introduktion till tjeckisk konst; Museum of Decorative Arts i Prag, med dess omfattande samlingar av hantverk från tiden av det bohemiska riket; och det judiska museet, som belyser viktiga historia tjeckiska judisk kultur och historia. För konststuderande är ett måste Mucha Museum, tillägnad arbetet av Alphonse Mucha, som var en mycket inflytelserik i Art Nouveau-skolan; för de studera Världslitteratur, samtidigt är Kafka museet inte att missa.

Floden Vltava

Oavsett vad fokus i din pedagogiska tour är floden Moldau säker på att framträdande i elevernas upplevelse av staden. Floden definierar inte bara Prags geografi men dess mycket beskärning - stadens namn härstammar från det slaviska ordet "praga", vilket betyder "ford": en referens till den tidigaste iterationen av staden som en flodkorsning. Dag storheten i de välvda broar som korsar floden, och de arkitektoniska skatterna i gamla Prag som längs flodstränderna, gör det en fascinerande utsiktspunkt som att Visa staden, och en river cruise är säker på att bevisa en minnesvärd upplevelse.