Resor

Fördelarna med funktionshindrade barn volontär program

Resa och volontär i Indien för en verkligt meningsfull upplevelse. Indien har stora möjligheter för volontärarbete program. Enligt internationell statistik är mer än 65% av befolkningen under internationella linjen av fattigdom. Volontärer kan tillbringa betydande tid på att leta efter barn i Delhi och Dharamshala barnhem, undervisa i engelska till skolbarn i Delhi och i södra Indien. Men det bästa sättet att volontär i Indien är att associera med ett program för funktionshindrade barn.

Särskilda behov eller funktionshinder kan innebära någon form av utvecklingsstörning. I ett utvecklingsland som Indien, kan det också betyda att barn som lider av mildare former av funktionshinder går odiagnostiserade eller försummade anläggning eller stöd inte är tillgänglig att rehabilitera dem. Mest oroande är fall av barn som är mer allvarligt drabbade. Ofta föräldrar tvingas skicka iväg små barn till mentalsjukhus.

Det skär verkligen arbetet för volontärer som ser efter barn i särskolor. Barnen är ofta de som har ingen att se efter dem, kvar av sina föräldrar och familjer som en oförmåga att tillgodose deras särskilda behov. Barn med särskilda behov och fysisk utmaning kräver särskild uppmärksamhet av vårdgivare och frivilliga. I ett land som Indien, där det finns en brist på ordinarie lärare, det finns en ännu mer akut brist på vårdgivare med lämplig utbildning. Specialskolor inrättats i avlägsna områden som Palampur lider av brist på medel, personalbrist mer än sina urbana motsvarigheter.

Volontärer som har ammande erfarenhet eller utbildning i att söka efter barn med särskilda behov är särskilt välkomna. De som inte har någon utbildning men älskar att arbeta med barn kan också hjälpa till i special-skolan. Barn i skolan kräver hjälp med grundläggande uppgifter som bad, påklädning och äta. Lära dem att läsa och skriva och kommunicera effektivt kan vara svårt i början men mycket givande erfarenhet. Volontärer kan positivt påverka livet för dessa barn samtidigt som interagerar med dem. Det är bäst att använda okonventionella medel i undervisningen att fånga deras uppmärksamhet och engagera dem i en produktiv session i klassen.

De flesta barn gillar inte begränsas under lång tid och därmed volontärer kan engagera dem utanför klassrummet alltför. Musik är ett populärt sätt att engagera dem i roliga aktiviteter och lära dem grundläggande språkkunskaper. Volontärer arbetar med dessa barn kan fungera som en länk till samhället för dessa barn. Funktionshindrade barn volontär program är en av de mest fördelaktiga program som oerhört gynnar den tiny tots.