Resor

Sol och snö - varför franska Alperna gör en perfekt familj semester

För familjer, särskilt de som uppskattar natur, är franska Alperna det perfekta semestermålet. Alpine friskluft, frodiga tallskogar, gröna ängar och dalar, crystal sjöar och majestätiska bergen är bara början av regionens många attraktioner. Familj-vänlighet i området är kanske tydligast i dess talrika tillgodoses stugor, som ger en perfekt blandning av komfort, lyx och integritet. Några kan sova så många som 30 personer, vilket är bra för utvidgade familjer.

Naturligtvis, har vackra som de är, det mycket mer till franska Alperna än dess bild-perfekt tillgodoses stugor. Nedan listas några attraktioner och aktiviteter som är perfekt för familjer. Från extrema vattensporter, maklig naturvandringar eller informativa turer är varje medlem i familjen till att ha en rolig och minnesvärd tid.

Spela i snön

Bara titta ut fönster av dess härliga tillgodoses stugor, du kan redan nu säga att dess orörda sluttningar och state-of-the-art skidfaciliteter är definitivt bland de största attraktionerna i Tignes. Dock kanske den yngre som vill engagera sig i en sport de anser mer "hip" och spännande. Om din familj vill prova något nytt, är snowboarding den perfekta aktiviteten att lära sig tillsammans.

I Tignes erbjuder snowboard skolor lektioner för elever i olika åldrar och kunskapsnivåer. Eleverna kan också välja hur intensiv deras lektioner till vara-från grundläggande kurser som tar bara en dag till längre avancerade kurser. När du och dina nära och kära har benen snö, du kan alla huvud på ut att spela tillsammans i snön eller utmana dig själv i backen.

Njut av en dag i solen

Om vackra naturen är vad du är ute efter, kommer du definitivt bli bortskämd för val under din semester i det franska Alperna-bara titt ut genom fönstret i ditt mysiga tillgodoses stugor och vet du vad vi menar. Det nästan ingen roll vilken stad du väljer, vackra regionen är säker förvåna dig. Genèvesjön, exempelvis är den perfekta platsen för en familj picknick-njuter av den vackra naturen imbibing i vin, ost, choklad och andra schweiziska delikatesser. Solljuset slår det blå vattnet och den omgivande grönskan är perfekt för fotografering och titta på båtar på sjön; Efteråt kan du delta i vattensporter som segling, bad och båtliv. Du kan även reservera en campingplats om du vill "grov den" och spendera lite tid från din tillgodoses stugor. Den bästa utsikten över Alperna och de omgivande områdena är dock med linbana, så huvud på upp till Aiguille du Midi, som är den brantaste kabeln (en utan tvekan de mest spännande) rida på jorden.