Resor

Rom - en semester att minnas

Varför begreppen ett designhotell, Rom, och en absolut minnesvärd semester alla går ihop så bra? Här är bara några skäl till varför detta är sant för dem som hänge.

Begreppet

Som ni kanske vet, är det grundläggande konceptet bakom design hotel (Rom eller någon annanstans) ett försök att imponera med individualitet och unikhet. Om du har tillbringat mycket tid i semester eller Hotell vet du hur tråkiga de kan bli. Samma inredning, liknande nivåer av internationella rätter och en blandness som är svårt att förlåta även om servicen är utmärkt är ofta i play. Däremot har ett designhotell satt sina egna standarder för individualitet i alla avseenden, inklusive nivåerna av faciliteter och mat.

Den eviga staden

Rom har alltid varit en annorlunda och önskvärt destination. Från de dagar då det var en republik och stadsstaten till dagar riket sedan hösten och senare återuppstår som andliga centrum, har alltid som så folk sett det. Det beror på att människor har alltid arbetat hårt för att göra det så. Imperialistiskt romarna ville göra sin stad i världen - och de lyckades. Många av antikens Roms byggnader att överleva (exempel Colosseum och Pantheon) utformades för att imponera på - inte bara av sin skala och arkitektur utan även av deras unika. Det fanns helt enkelt inget annat liknande dem i världen.

Inte heller gjorde att sluta efter den klassiska perioden i riket. Få människor kan idag besöka St Peters eller spanska trappan utan att vara alltför imponerad av sin omgivning. Känslan du får idag omkring på gatorna i staden är ingen tillfällighet - det byggdes under årtusenden ha exakt den effekten.

Designer staden

Från ovan följer det att tanken på ett designhotell, Rom och en känsla av unikhet, är alla helt kompatibla. När du undersöker stadens kultur, från dess tidigaste början i pre-historia ända fram till nutid, allt om det har alltid varit unikt. Det är kanske i en mening, en designer stad i sig och är desto mer speciellt för att vara så.

Så hur en paus här jämföra med andra städer i Europa? Det är en mycket svår fråga men här är en kontroversiell åsikt. När du tittar på många av Europas stora städer, de grundades av romarna och var, i liten skala, en kopia av allt som ansågs vara bäst i romerska livet och i den italienska huvudstaden själv. Både Paris och London, visserligen var romerska i stiftelsen och arbetat hårt för tidigt i deras existens att sträva efter den romerska liv.

Den så kallade "eviga staden" har en mycket stark vädjan i det ursprungliga inspirerande unikt, och det är något som är svårt för många andra städer att försöka fånga även idag. Ett designhotell, Rom och en unik semesterupplevelse är därför alla idéer som är mycket i harmoni med varandra.