Resor

Besvarade frågor om Rom

Om det är ditt första besök till Italien och du har din design hotel i Rom bokade, du kan ha några gnagande oro för aspekter av din resa till den eviga staden. Här ska vi försöka och ta itu med några av dem.

Hur säkert är staden?

Det är nästan omöjligt att jämföra brottsstatistik mellan större städer eftersom det finns så många variabler inblandade. Men bör den italienska huvudstaden inte erbjuder några problem, i genomsnitt, än någon annan större europeisk huvudstad och massturismen destination. Det är ju nästan oundvikligen så att vissa brottslingar kommer att rikta sig turister, och som kan händer i London Paris eller Rom. Det är bara meningsfullt att vidta vissa försiktighetsåtgärder, som att undvika att bära stora mängder kontanter på dig eller drivande i öde gränder och så vidare på udda timmar. Använda en pengar bälte och undvika handväskor - Använd en fastspänd axelväska i stället.

Vad är kollektivtrafiken som?

Någorlunda bra i teorin, men kom ihåg att bussar och tåg kan vara exceptionellt upptagen vid högtrafik och italienarna är generellt inte bra oönskat av köer. vara beredd att stå din mark och tryck tillbaka om det behövs. När det gäller detaljerna, kommer personalen på din design hotel i Rom gärna erbjuda rådgivning för sina egna lokala område.

Vilka är de problem som jag har läst om med människor i antika romerska dräkt?

Detta har varit enormt överdriven i pressen i stort men det har varit några incidenter så, förklara:

Runt vissa platser, exempelvis Colosseum, kan du se människor klädda i antika romerska (ofta Legionary) kostymer. De finns att posera i fotografier med turister. Kom ihåg att dessa är privatpersoner som gör detta för en levande och på egen bekostnad. Om du inklusive dem i din gruppbilder de förväntar sig att betalas och inte helt enkelt ges ett varmt handslag som tack. Tidigare, när några turister har vägrat att erbjuda en betalning, har några frågor. Detta är mycket vanligt i världen och inte begränsas till denna stad. Om du vill inkludera dessa personer i dina fotografier, helt enkelt fråga och håller ett pris i förväg. Regeringen har nyligen knäckt på sådana färgstarka folkmusik, dock, och du kanske inte ser dem så ofta längre.

Hur varmt är det?

I juli och augusti kan det vara mycket varmt, med temperaturer i 30s Celsius. Offentliga byggnader, restauranger och många ett designhotell i Rom blir luftkonditionerade, men gatorna, naturligtvis, inte kommer att vara. Om du är mycket känslig för värme kan det vara klokt att planera en resa våren eller hösten.

Är de stora offentliga sevärdheterna alltid öppen?

Ja och nej. Öppettider kan variera beroende på säsong och det är också värt att hålla i åtanke att ibland de mest berömda platserna kan vara stängd för återställande eller renovering.

Det finns inget enkelt svar på detta annat än för att kontrollera med lokalen turistbyrån eller, alternativt, personalen din design hotel i Rom kommer att kunna råda dig före öppettiderna för de stora attraktionerna.