Resor

Öarna i Medelhavet

Prickig i hela några av de mest fantastiska vatten på jorden är öarna i Medelhavet. Turkost vatten, varma soliga stränder och vackra människor med rika kulturer definierats av havet är vad gör dessa öar så speciell. Det är många nationer med fantastiska stränder som lockar solen dyrka människor från hela men här är några av de stora öarna där du kan få bort och njuta av solen, surf, skaldjur och historia av kvintessensen Medelhavet.

Sardinien, Italien

Är Sardiniens ö utanför Italiens kust. Ön har varit bebodd i tusentals år och har en av de mest unika antika kulturer som fortfarande finns speciellt om du vågar från kristallklart vatten till de inre byarna. Denna ö kommer förmodligen ha mer vädjan till upptäcktsresande som uppskattar naturen i stället för ett gungande nattliv. Även om äventyrare kommer ni hela dagen lång i några av de tydligaste ocean vattnet du kommer att hitta var som helst och du kommer inte längtan bo fram till tidigt på morgonen.

De vackraste stränderna finns i norr och nordost varje med vatten så klart du kommer undra om du tittar på en pool eller ett hav. Du når ön med antingen flyg eller färja men det enklaste sättet att komma runt skulle vara att antingen hyra en bil eller hyra en och det kommer att ge dig en chans att utforska forntida folk och ruiner som ligger längre inre. Segling och de flesta andra vattensporter finns tillgängliga särskilt på de populära semesterorterna. Det är ridning, som länge varit en viktig del av kulturen här på Sardinien.

Kreta, Grekland

Den största av de grekiska öarna, Kreta är inte bara har ett varmt och soligt medelhavsklimat en skulle förvänta sig, men också en fantastiskt varm och gästvänliga människor också. Fantastisk kustlinjer och vackra stränder är uppfyllda av steniga och klippiga bergen i inlandet ger ön en dramatiska landskap. Det har varit bebott av gamla grekerna i tusentals år och många av de kulturer som har kallat denna ö hem har lämnat bakom deras kvarlevor ger besökarna så mycket att göra och se medan du fortfarande åtnjuter en stor strandsemester.

Här kan du hitta ett rikt nattliv i vissa områden såsom Malia, Agios Nikolaos tillsammans med lugna, charmiga fiskelägen som Chersonissos eller Hora Sfakion och allt däremellan. Många städer byggdes hundratals eller fler år sedan rätt på klipporna med utsikt över havet gör för en verkligt fantastisk plats att utforska bara hitta ett bra kafé och se solen gå över ett glas vin. Bortsett från stränderna finns det stora mindre kust vikar att utforska så beger dig ut på en båt är väl värt pengarna. Detsamma gäller för att hyra en bil så att du kan utforska många av de arkeologiska utgrävningarna som florerar här.

Korsika, Frankrike

Denna ö utanför Frankrikes sydöstra kusten är en av de största i Medelhavet. Det har också sandstränderna som uppfylls av inre berg som så ofta ses i medelhavs-öar. Det finns stora vingårdar här samt ger en perfekt chans för en romantisk vinresa före eller efter slå vattnet. Rundvandringar på ön är också mycket populärt med GR 20 tar mer än 2 veckor att slutföra, men ger dig en enastående chans att njuta av varje tum av ön.

Stränderna erbjuder alla de stora vattenaktiviteter som du kan önska och är ett populärt turistmål det är ett brett utbud av hotell och resorts att välja mellan. Kan vara om hit eller miss med täta sommaren regnoväder som kan orsaka en hel del trafik huvudvärk. Rubrik från tourist hotspots dock och till bergsbyarna är en givande erfarenhet och mycket av mat sammanför bäst av både franska och italienska rätter. På vintern kan du även åka skidor i bergsområdena.

Ibiza, Spanien

Del av Balearerna och tillhör Spanien är ön Ibiza. Ibiza har en hel del naturliga underverk inklusive många endemiska arter som finns ingen annanstans på jorden. Från fåglar till ödlor till havet liv är den naturliga skönheten av Ibiza legendarisk. Ibiza har en unik kultur så resan kommer att göras som mycket mer minnesvärd genom att ta tid att utforska det rika kulturarvet som att ta i en föreställning av den traditionella dansen på ön. De fantastiska stränderna erbjuder segling, snorkling, dykning och mycket mer i det varma, klara vattnen.

Det finns också en hel del historia att utforska här också förutom vackra ekologi. Det finns också antika ruiner av civilisationer gått men har satt sin prägel på öns folk och kultur. Under högsäsong kan det bli trångt den tungt turistområdena, men det gör för en stor och livliga nattliv samt.