Resor

Platser att besöka i bodmin, cornwall

Det finns så mycket mer än bara glass, fridfulla trädgårdar, kustnära promenader och magasinering i Bodmin denna lilla stad i Cornwall. I själva verket är människor ofta positivt överraskad när det gäller bara hur mycket det finns att se och göra. Ännu bättre, en av de bästa sakerna med det är att det finns sex platser turister kan besöka alla inom gångavstånd från varandra. Det innebär att besökarna helt enkelt parkera sin bil och sedan deras enda oro för resten av dagen är hur de ska passa allt.

Beläget mitt i hjärtat av staden är Shire hallen. En gång tidigare län domstolar i Bodmin, hallen nu hus den prisbelönta rättssalen erfarenhet. En rolig och interaktiv aktivitet, gästerna kan fungera som en medlem av juryn i en viktoriansk mordrättegång. Full av vändningar och spänning, det har garanterat att hålla besökarna full av spänning och på kanten av sina platser i hela.

Bara ett stenkast från Shire Hall är Bodmin stadsmuseet. Med några utmärkta utställningar om stadens historia, innehåller museet också en viktorianska kök, en verklig cell dörr från Bodmin fängelse och ett urval av vänliga djurliv som är alltid en hit med barnen.

En tur runt Bodmin fängelse är den ultimata upplevelsen för de som älskar lite kuslig historia. Byggt år 1779, har byggnaden säkert sett några saker i sin tid och besökare är välkomna att utforska de fem våningarna av celler och utställningar. Bodmin fängelse var även med på lever TV mest hemsökta, så akta dig - du kan även komma över ett spöke eller två.

Om du är på väg till Bodmin kring jul är det väl värt att betala ett besök i St Petrocs kyrkan. Förutom att vara den största kyrkan i hela Cornwall, värd St Petrocs också sin berömda julgran Festival som alltid är populär med turister och lokalbefolkning.

Om du fortfarande har tid eller energi att passa något annat i din fullmatade dag, då är hertig av Cornwall ljus infanteri museet väl värt en titt. Dragningen har några utmärkta skärmar av militära artefakter och berättar om många krig från hundratals år sedan ända fram till idag.

Slutligen, varför inte unna dig en välförtjänt vila efter rubrik över Bodmin och Wentworth Steam Railway? Dina fötter kan ta en paus medan du sitta ner och koppla av medan du njuter av en resa genom det vackra landskapet. Det är väl värt att forska om järnvägen kommer att hålla alla händelser under din vistelse eftersom med ett antal familjevänliga evenemang som Paddington Bear helgen, barn kommer att vara nöjd med ditt besök.

När du besöker denna pittoreska lilla stad, finns det naturligtvis allt turister kunde möjligen vill ha eller behöver. Från Hotell, bed and Breakfast, kaféer och butiker till sevärdheter, evenemang, aktiviteter och även magasinering i Bodmin, kommer du aldrig slut på saker att göra.