Resor

Utforska kanalerna i den vackra regionen champagne

Regionen Champagne, i Frankrike, är känd främst för sin produktion av den älskade bubblig drycken; men det är också en mycket känd destination för en pråm. Frankrike har många vattenvägar och kanaler som ringlar sig genom dess lantliga heartland och regionen Champagne är säkerligen en av de mest fantastiska.

Champagne erbjuder något för alla och med en eklektisk blandning av historiska sevärdheter, underbar natur och otrolig mat och vin, området är perfekt för att utforska i en stillsam och stadig takt med vatten. På semestern pråm franska Champagne regionen avslöjar en mer personlig sida och du kommer att känna att du verkligen når hjärtat av denna vackra och speciella område.

Det finns utmärkta företag på marknaden som ger ett bra utbud av resvägar ombord på mycket bekväma fartyg. Några är komplett med badrum och en överraskande mängd utrymme, och du kommer verkligen känner du är ett flytande hotell på semestern pråm. Frankrike blir ett enkelt nöje att utforska när du är på vattnet.

Mer om Champagne

Den Marne-floden som flyter genom regionen Champagne startar mindre än 100 km från Paris och slingrar sig dock den pittoreska landskap består av hektar vingårdar, till Epernay, den berömda hem av Chandon och Moet.

Många byar i Champagne är av medeltida ursprung och göra intressanta platser att tillbringa några timmar. Med vacker arkitektur och några fantastiska monument finns det några verkliga gömda pärlor i Champagne. Vissa fartyg erbjuder guidade utflykter för att besöka lokala platser av intresse, vingårdar och andra betydande sevärdheter i området, så det finns gott om möjlighet att sträcka på benen och bege dig inåt landet också. Reims är en av de större städerna i området och är väl värt ett besök. Hem till en vacker medeltida katedral staden är ett bra ställe att tillbringa en eftermiddag.

Vin och mat går hand i hand och detta är den perfekta regionen att utforska de lokala marknaderna, Njut av vinprovningar och prova några av de berömda franska ostarna, som Coulommiers. Ombord, kockarna kommer att behandla dig till några fantastiska mat, fokus på de autentiska rätterna av området. Varje maträtt kommer att kompletteras med ett noggrant utvalda lokala vin och mat är alltid slutade med ost och en läcker "digestif". Maten ombord är alltid exceptionella, är det en underbar idé att ge sig ut att äta och dricka i de lokala städerna också, så du får en känsla för verklig lokal kultur i regionen.

Den fantastiska naturscenerier Champagne erbjuder en charmig landsbygden bakgrund till semestern pråm. Frankrike drivor av som du luta dig tillbaka och koppla av som de grönskande skogarna, spretig gårdar och förtjusande chateaux förbi långsamt. Tack vare den Emperor Charlemagne, regionen har haft en rik jordbruket tidigare och är fortfarande en otroligt bördiga plats som tillverkar några av landets mest läckra frukter och grönsaker. Det kommer inte ta lång tid för dig att varva ner och få användas till detta lade tillbaka men bekväma sätt att leva.