Resor

Den mänskliga dynamiken på pråm semester

Naturligtvis är det omöjligt att säga säkert bara som du kommer att träffa på någon särskild pråm semester i Frankrike, bortsett kanske från besättningen eller om du bokar ut hela fartyget med vänner. Vissa människor oroar i nära närhet till främlingar under några omständigheter, än mindre på en båt. Så, vad är verklighet?

Missuppfattningar

Den första myten att skingra är att en pråm semester i Frankrike består i huvudsak av människor i deras svaghet som sitter på däck stolar titta på världen gå från en dag till nästa.

I själva verket, även om denna typ av semester vanligtvis inte passar den som söker den "18-30's" mayhem, lockar det människor i alla åldersgrupper. Det är också en myt att endast de som är intresserade av att göra ingenting finns ombord.

I själva verket tillhandahåller många av resvägar alla typer av möjligheter till sportaktiviteter som de går längs - inklusive saker som promenader, cykling, simning, ballongflygning och ridning. De flesta dagar hittar du din medpassagerare av göra något energisk. Naturligtvis, det är mycket trevligt att sitta på däcket med ett glas vin och se en chateau och vissa pittoreska landskap glida förbi - men det är långt ifrån det enda som händer.

Folket

Så, om din medpassagerare inte sannolikt alla vara pensionerad, vad är de sannolikt kommer att vara?

Chanserna är du kommer att bli förvånad över mängd. Du kan hitta ett relativt brett utbud av åldrar, bakgrunder och räntenivåer. Vissa kan vara mycket intresserad av att lära mer om franskt liv, mat, kultur och historia. Andra kan njuta av alla dessa saker men vara mer intresserade av landskapet och naturen som du kommer att passera.

Ännu kan andra fortfarande vara riktigt längs en avslappnande chill-out, ta i lås, vackra antika städer och den allmänna atmosfären för att undkomma de påtryckningar och betonar i sina normala liv. Du kan också hitta "stor torped" business folk på dessa kryssningar, precis som du skulle någon annan.

Goda vilja

Om du har aldrig delat en pråm semester i Frankrike (eller någon annanstans för den delen) med andra innan, kommer du bli förvånad över hur snabbt och enkelt folk få med varandra. Det är inte för att gästerna är alla lika, men konstigt nog, på grund av sin mångfald - trots allt, vill du åka på semester och spendera all din tid med människor som var nästan identiska till dig i deras bakgrunder och intressen?

Det är också värt att ta hänsyn till att besättningen är experter på att hjälpa till att göra saker och ting går bra och hjälpa människor att integreras med varandra. En gemensam promenad längs släptåg sökvägen eller vissa hjälper skydda din båt är dessa typer av saker som gör att delade kvällsmåltid bara lite trevligare ur en social synvinkel.

Du kan chartra en hela fartyget och har en pråm semester i Frankrike för bara dig och din familj eller vänner, men om du inte kan göra det - oroa dig inte. Det finns mycket lite tvivel om du inte kommer att få tillsammans med dina medpassagerare.