Resor

Att utforska vissa top sites - Toscana och Umbrien

Om du på en italiensk semester och baserat i Perugia, Foligno eller Terni, din Umbrien villor kan fungera som en perfekt bas för att köra nordöstra San Marino eller söderut till Rom. Men när du har så många bra ställen att besöka i området, skulle inte du gå miste om Florens, San Gimignano och naturligtvis, Siena, skulle du?

Besöka Florens

En lätt bil av många Umbrien villor vore det sorgligt att besöka Tuscany och missa huvudstad i regionen, Florens, som har så mycket att erbjuda. För konstälskare, kan besöker den webbplats där några av de största verk av Leonardo da Vinci målade vara en av de verkliga spänningen i ditt liv. Även han var också en skulptör, arkitekt, en ingenjör och uppfinnare, är han mest känd för Mona Lisa och nattvarden. Alla hans tidiga arbete slutfördes medan han bodde i Florens.

Om du älskar att utforska äldre byggnader, är Florens ett perfekt läge, som du hittar så många kända kyrkor, monument, statyer och byggnader. Den mest berömda gotiska kyrka i Italien visas Santa Croce verkligen på önskelistan att besöka. Den innehåller gravar av Michelangelo, Dante och Galileo.

I födelseplatsen för renässansen, kan du utforska Uffizierna och Pitti Palace i centrum av Florens, både en del av världsarvet. Florens domkyrka bör också inte missa, eftersom det är den fjärde största kyrkan i Europa.

San Gimignano

Lämna komforten av din Umbrien villas (om du kan!) och bege dig ut för en bilresa till denna muromgärdade medeltida stad i öst av Toscana. Känd som The Town av fina torn, kan du fortfarande se ett dussin av dessa torn hus bildar en del av den medeltida arkitekturen. Ursprungligen, 72 torn, över 50 meter lång, byggdes här och besökarna kan fortfarande klättra den högsta av dem, Torre Grossa. 54 Meter lång ger det en fantastisk utsikt över hela staden, som också är en World Heritage Centre som utsetts av UNESCO.

Centrum av staden är särskilt unik som fyra utarbeta torg koppling som ger ett underbart område för avkoppling. Med en blandning av gotisk och romansk arkitektur, kyrkor och medeltida befästningar är lätt att hitta genom att söka efter deras runda och spetsiga bågar.

Sienas historiska

Siena kallas juvelen i Toscana, och är den mest besökta staden i Toscana. Ännu en annan UNESCO: S världsarvslista, du kommer att hänföras av konst och museer, men det är också särskilt känd för sin mat och otroligt medeltida stadsbilden. Staden är omgiven av olivlundar och regionen är också hem till den berömda Chianti vingårdar och stenek skogen. Besök den mest populära turistattraktionen i staden, Piazza del Duomo. Det är ett enastående mästerverk av romanska gotisk arkitektur. Katedralen är mycket imponerande, byggd av den berömda vit marmorn av Carrara.

Det finns så mycket att se, göra och uppleva i de angränsande regionerna Toscana och Umbrien. Villor får du frihet och oberoende att utforska både på din fritid.