Resor

Magi och mystik Yangon

Fram till 2006 var Yangon hemlighetsfull landet av Myanmar, Burmas tidigare huvudstad. Detta var ursprungligen en liten fiskeby som heter Dagon. 1755 Ändrades namnet till Yangon av den dåvarande kung Alaunpaya. Under åren framkallade till ett stort kommersiellt och kulturellt centrum i landet. Det är nu hem till fem miljoner människor och är den största staden i landet. Namnet Yangon betyder "fiender - kör", som betyder ungefär "slutet av stridigheter". 1824 Intogs staden av de erövrande franska koloniala härskarna som de tog kontroll över stora delar av vad som skulle bli Franska Indokina. 1841 Den förstördes av brand och 1852 britterna erövrade det. 1885 Resten av regionen föll till britterna koloniserade och känd som brittiska Burma. Landet till slut fik befria för brittiskt 1948 och sedan dess har utvecklingen fortsatt snabbt.

Uppenbarligen återstod landet sluten och hemlighetsfull, inte föga förvånande, tills helt nyligen. Sedan den nya regeringen avslappnad resa begränsningar och öppna sina dörrar för turism, har landet i allmänhet och Yangon i synnerhet sett massiva investeringar strömmade in. Det finns fler Hotell byggs i Yangon för tillfället än någon annan stad i världen.

Idag är Yangon den viktigaste kommersiella och politiska centrumet i landet, trots huvudstaden flyttas till Naypyidaw. Det är en stor turistattraktion och i nästan alla Myanmar Tours, Yangon är allmänt start punkt. Det finns mycket att se och göra i denna otroliga stad. Shwedagon Pagoda är den största attraktionen. Den spektakulära bladguld omfattas, är pagoden också känd som The Golden Pagoda. Det är en religiös symbol för landet och lätt det mest berömda landmärket i staden. På natten tar det på en spektakulär skimrande utseende som kvällssolen fångar den gyllene ytor.

En annan fantastisk destination här är 2500-åriga Sule Pagoda. Detta vackra tempel igen helt täckt i bladguld, och ligger i regionen centrala Yangon. Det tjänade som en Rally point för både 1988 och 2001 upproren i staden.

I centrala Yangon är de huvudsakliga shopping upplevelserna att vara hade på Yangon köpcentret, Bogyoke marknaden, även känd som den Scotts marknaden och olika andra mindre butiker. Samtidigt som staden inte är känd som en enorm shopping destination, ger det massor av möjligheter att plocka upp dem alla viktiga souvenirer och presenter.

Yangon är ett bra ställe att besöka och en utmärkt bas att utforska detta fantastiska och fascinerande land. Lummiga gröna träd och buskar, röda tak och gyllene tempel göra för en perfekt miljö. Varmt väder och allmänt blå himmel bara lägga till sitt överklagande.