Resor

Utforska zurich

Den största staden i Schweiz är en upptagen och livliga Metropol men i några av de mest natursköna platserna på jorden. Det är nära till Alperna gör för en stor hoppa från punkt för en skidsemester, men själva staden är väl värt att utforska. Även om inte huvudstad i Schweiz, Zürich är den mest besökta staden och är en spännande och kosmopolitisk stad med massor att göra, se och äta. Det är också extremt effektiva så långt som dess kollektivtrafik går att göra det mycket vänliga för resenärer att utforska. Staden i sig kan bli dyrt, eftersom de flesta platser i Schweiz, men om du planerar tidigt kan du hitta många sätt att spara pengar som hyr ett fritidshus så att du kan äta fler måltider i och köper biljetter till arenor i förväg ofta motsvarar bra rabatter. Här är några av de bästa ställena att se medan du utforskar staden i Alperna.

Altstadt

Denna historiska centrum av Zürich är Altstadt med dess medeltida kullerstensgator, pittoreska butiker och restauranger. Den äldsta delen har anor ända tillbaka till de gamla romarna när de en gång styrdes området. Lindenhof hill är också ett viktigaste torg men har haft mänskliga bosättningar sedan förhistorisk tid. Du kan visa romerska ruiner men mestadels det historiska området är en plats att koppla av och njuta av gemenskapen omkring dig. St. Peter's church finns här som en gång byggdes på platsen för romerska templet till Jupiter. Varje gata är kantad med medeltida byggnader och gamla muren som en gång skyddade staden kan också ses.

1300-Talet Fraumunster kloster samt augustinierkloster är bland de många historiska platserna här i städerna gamla stan. Vårfrukyrkan ligger också här hade vackra glasmålningar och med 1100-talet Storkyrkan är två av de mest kända landmärkena i Zürich. I Niederdorf grannskapet, är gatorna fyllda med massor av butiker, restauranger och barer, vilket gör det en av de livligaste platserna för en njuta av nattlivet.

Flutern kyrkogård

Om du är på humör för lite spooky sightseeing, är Flutern Cemetary sista viloplats för många märkliga människor som har levt i Zürich. Den berömda James Joyce, som skrev den ikoniska Ulyssesen, bodde här under vänden av århundradet och förmodligen den mest besökta gravplats. Kyrkogården är en perfekt plats att vandra eller cykla till och är en av de mest natursköna kyrkogårdarna kommer du över i dina resor. I sommaren är i trädgården grön och frodig och kantad av ett vackert skogsområde. Det är verkligen en chans att njuta av naturen och verkar vara mer som en park än en kyrkogård. Bergen ger också några bra utsikt över området också.

Zürich Zoo

En kort promenad från Flutern Cemetary och du gå rätt in i en av de bästa djurparkerna i Europa. Denna massiva zoo öppnade 1929 och visar nu över 300 arter. På grund av zoo är täckta i vackra bladverk och blommor som kommer säkert att koppla av besökare oavsett vad deras ålder. Djurparken har alla de mest spännande djur och växter och är också starkt engagerad i bevarandeinsatser runt om i världen. Det kommer utan tvekan att glädja den yngsta av resenärer mest inklusive vackra nya regnskog utställningen.

Swiss National Museum

Detta museum, som ligger inom ett faktiska slott, hus många artefakter spåra tillbaka i hela Schweiz historia. Det erbjuder intressanta anekdoter och berättelser om landets historia. Kom ihåg dock eftersom museet var i själva verket ett slott och inte en modern byggnad, layout kan vara något förvirrande men en bra karta och lite tålamod och du är säker på att få dina pengar är värt. Slottet har även några höga torn som ger dig en fantastisk panoramautsikt över staden. Det finns också flera andra museer i hela staden att utforska såväl som Kunsthaus Zurich och Rietberg Museum.

Strandpromenaden

Om du vill koppla av och njuta av en varm sommardag med lokalbefolkningen, kommer att en resa till strandpromenaden vara väl värt ett besök. Människor samlas i tusental under sommaren. Den närliggande sjön Zürich har många båtägare och solbadare och med de vackra bergen i bakgrunden är det efter kort perfekt. Hela området är prydd med vackra blommor, träd och blad och får dig att glömma du är ett centraleuropeiskt land. Om du hyr en båt och tur sjön kan du beundra den charmiga schweiziska stugor och fåglar fladdrande om medan du tar i den friska bergsluften. Även om vintermånaderna kan ganska kyligt på sjön, är den snöiga vit vy och ganska kyld luft hisnande.