Resor

Gå pruta jakt bland Istanbuls marknader

Istanbul - den enda staden i världen som grenslar två kontinenter - är en naturlig glädje för den som söker ett fynd eller som bara vill uppleva liv och rörelse av en äkta turkiska basaren. I lätt närhet till många av de bästa Istanbul Hotell, en marknad, om hundratals år gamla eller relativt modern, är vanligt inom gångavstånd och fortfarande öppna på de mest udda timmar.

För att verkligen uppleva en turkisk marknad du behöver tålamod, pengar och lite av kinden som du bedriver knacka ner detaljhandlarearna för bästa affär, innan gå iväg nöjda med dina färdigheter som en haggler. För att få bäst mest av din marknad upplevelse, är här sex av bästa att söka.

Grand Bazaar

Grand Bazaar är anses vara det bästa att uppleva den verkliga atmosfären i en turkisk marknad. Det har en häpnadsväckande mängd produkter erbjuds och några av de mest flamboyant tecken en marknad kan producera.

Centralt och perfekt för dem som bor i Istanbul Hotell, Grand Bazaar byggdes på 1400-talet och har några 5.000 butiker - allt under samma tak. Vandrande kanin warren av gränder gör att du kan se smycken, keramik, aromatiska kryddor och textilier alla trängs tillsammans.

Kadikoy

Popping över till den asiatiska sidan av staden, kan denna populära marknad du lukta, känna och höra en äkta turkiska marknaden. Det finns alla typer av frukt och grönsaker, samt konfektionsprodukter från berömda linjer, alla brottning för utrymme som handlare lockar dig in i deras små världar.

Spice Bazaar

För resenärer anses Spice Bazaar den ultimata marknad erfarenhet där du kan smaka, lukta och köpa något som var vuxit, pressas eller görs av mänsklig hand. Verksamma sedan 1664, kommer du steg tillbaka hundra år som du pruta för det bästa priset för Turkish delight, nötter, kryddor och oliver, samt det mörka, klassiska turkiskt kaffet.

Carsamba

En av dessa lokalbefolkningen-bara frågor, turister står normalt ut som en öm tumme här. Det bästa du kan göra är klänning konservativt och agera som en lokal, snarare än att bara ha uppstått från en Istanbul Hotell för en dag! Du knuffad och trakasseras för varje sista Lira, och allt och allt från kläder och väskor till skor och fisk har ett pris på den vanliga Carsamba-marknaden.

Yesilkoy

Detta är en av tamer marknader i staden, men det är fortfarande en av de bästa och billigaste för märkesvaror make-up för kvinnor och topp-slutet varor som inte skulle vara på sin plats på de bästa hotellen i Istanbul.

Besiktas

Om mat är vad du är ute efter, kommer att sedan Besiktas' första våningen matmarknaden vara en att avundas; de otaliga dofterna av mat från hela kontinenten blanda med doft av förfalskade varor på andra våningen ovanför. Ett riktigt fynd påträffas ofta i väglöst, och de flesta turister har ännu att utforska den av denna marknad i förorterna.