Resor

Låsa upp shanghai's historiska landmärken

Översatta Shanghai betyder "Staden vid havet", ett passande namn för en storstad som sitter på Yangazi River delta, även om det är nu den största och mest utvecklade staden i Kina. Även Shanghais historia är betydligt kortare än många av sina motsvarigheter är det fortfarande full av vackra historiska landmärken besöka samtidigt på semester i Kina.

För många år Shanghai var bara en liten fiskeby fram till att staden började utvecklas när det första opiumkriget slutade 1942 när britterna öppnade en koncession i vad vi nu erkänna som Shanghai. En av de mest berömda historiska platserna i Shanghai är Yuyuan trädgården som var allvarligt skadad under opiumkriget. Det ligger i centrum av gamla stan och tros ha byggts först ca 400 år sedan av den Mingdynastin. Många kulturella reliker finns att visa på garden inklusive målningar, kalligrafi och skulpturer.

Jade Buddha templet är en annan historisk plats i Shanghai som är ett måste se för dem som besöker Kina. Det sägs ha varit byggt 1882 när munken Huigen förde två jade Shakyamuni statyer tillbaka från Burma, som var donerat till honom under en pilgrimsfärd till Tibet, och letade efter en plats att hysa dem. Templet förstördes, men under 1911 revolution som störtade den Qingdynastin, medan jade statyerna sparades templet hade återskapas som inte avsluta byggandet förrän sju år senare.

1921 Hölls i hemlighet i Shanghai den första nationella kongressen i Kinas kommunistiska parti och är den händelse som markerar födelsen av det kommunistiska partiet. Webbplatsen är nu hem till ett museum som beskriver historien av Kina, staden Shanghai och grunden för det kinesiska kommunistpartiet. Själva rummet där kongressen hölls man ser exakt som det var 84 år sedan och museet har fått 10 miljoner besökare sedan dess öppna som sådan 50 år sedan. Ligger Shanghai Xintiandi, en populär gågata, innehåller två våningar webbplatsen en utställningshall som visar historiska dokument, reliker och foton.

Dessa är bara några av de imponerande historiska platser som kan besökas i Shanghai som skildrar aspekter av Kinas historia som helhet samt stadens egna. Med många vackra trädgårdar och lugna tempel Shanghai har mycket att erbjuda sina besökare och dessa särskilt välkända landmärken ger en inblick i stadens kort men tät historia.