Resor

Fånga hemligheterna i Venedigs konst på skolresor

Skönhet och unika i Venedig har fångats på duk av några av världens mest kända konstnärer. Från renässansen konstnärer till JMW Turner och vidare till nutid, har staden lockat intresse från många. Studenter på skolresor och utflykter till staden kommer att ha en mängd konst att upptäcka.

Renässansen

Den venetianska skolan är från 1450 till 1600, och under denna var tid Venedig en kraftfull republik med en stabil ekonomi och stark handel ekonomi. Det överlevde utbrott av digerdöden och nedgången av dess viktigaste handelspartner Constantinople. Allt detta innebar att den hade rikedomen att stödja en konströrelse och venetianska skolan föddes.

För studenter som går runt Venedig under skolresor, konst vimlar, och det faller bara för er att se den. Det handlade om framträdanden och de vackra palatsen i staden resultera från vikten av det första intrycket är lika imponerande som möjligt.

Någon som har besökt Venedig har märkt kvaliteten på ljuset, och artister i Venedig började att titta på förhållandet mellan ljus och färg. Pionjärerna inom den venetianska skolan kom från Murano glassworker familjer Bellini och Vivarini; dock var den första stora namnet i venetiansk konst Giorgione, vars viktiga verk inkluderar stormen och sovande Venus, som genomfördes av Tizian efter Giorgione för tidig död. Titian inspirerades av Giorgione och Tintoretto och många konstnärer från andra delar av världen, reste till Venedig att fortsätta sitt arv. Dessa konstnärer ingår Albrecht Dürer och El Greco.

Tizian och Tintoretto är två av artisterna vars arbete är utställda på Doges Palace på St Marks Square, på plats, som ska vara på resplanen av någon skolresor till Venedig. Doges palatset är en samling av små museer ligger runt en innergård. När hem till dogen och platsen för Venedig 's största är fängelse, byggnaden ett konstverk i sig med fresker, friser och förgyllda tak. Doges' lägenheter innehåller arbetet av några av Venedigs mest uppskattade renässansen konstnärer.

1700 talets konst

1700-Talet var början av populariteten av landskap målning. Constable, Gainsborough och Turner förstått möjlighet att producera stora konstverk i denna genre, och även om Constable och Thomas Gainsborough i stort sett höll deras ämne nära hem, JMW Turner tittade längre bort för grand landskap att tolka.

Turner och Canaletto mest bekant fångat 1700-landskapet i Venedig och deras verk är till stor del anledningen varför, när du besöker Venedig för första gången på skolresor, det kan se ut på något sätt känner till studenter. Canaletto, översatt som "lilla kanalen", föddes i Venedig och hans underbara målningar av kanalerna och byggnader av staden såldes ofta till engelsmännen på deras Grand Tour. Senare är reste till England och bland sina brittiska landskap han sin skildring av Westminster Bridge. Turners resa till Venedig började i Covent Garden i London, men som ung han reste mycket i Europa, inklusive många besök i Venedig. Hans förmåga att fånga det unika ljuset av staden är legendariska.

Det är lätt att se, när du bevittna Venedig första hand, varför många konstnärer har varit inspirerad att måla dem åsikter. Resultaten av deras arbete kommer att säkerställa Venedig är levande i ditt minne lång när du lämnar henne återvända hem.