Resor

Koppla av i the big apple på riverside park

För många resenärer är en av de bästa städerna i världen att bocka av listan måste-göra hink New York. För alla dess pompa och hype levererar Big Apple verkligen på nästan varje nivå som en resenär - för nytta eller nöje - ser ut för.

Valet av vad att göra och se i staden som aldrig sover är häpnadsväckande, men de bor över för företag på New York-konferensanläggningar, kan väl överväga en distraktion från deras upptagna scheman.

En av de bästa landmärkena att insupa atmosfären och få en uppfattning om hur lokalbefolkningen vilja sparka tillbaka och koppla av, är Riverside Park - en destination lite besökt av turister, men en särskild favorit bland lokalbefolkningen.

Riverside Park

Ligger på Manhattans Upper West Side, är det också ett idealiskt läge nära många av New York-konferensen arenor över hela staden, så chansen att njuta av naturen och koppla av är bara en taxiresa bort.

Riverside Park, ligger över fyra mil blanksteg mellan 59th och 158 gator, är en av de bästa och mest överraskande platser att besöka, eftersom det är hem till en av stadens bästa nära vattnet. Komplett med graciösa träd och gräsmattor, parken också har några underbara vyer och monument, som Grants grav.

Parken grundades under flera decennier - början av Frederick Law Olmsted i slutet av 1870-talet, och senare av Robert Moses som tog det så långt som vattnet. Utvidgning av greenscape var fullständig när parken var expanderat bortom 72nd Street på 1990-talet. Den nu omfattar 330 hektar parklandskap.

Verksamhet

Bort från stimmet av New York-konferensanläggningar är Riverside Park en plats som verkligen sammanfattar stadslivet, med många aktiviteter att njuta från fiske till fotboll och baseball på basket.

Natur

Men det finns ännu mer att se om du vågar in i parken: det finns kajakpaddling och kanoter finns; ett fågelreservat för naturälskare; och volleyboll samt kör spår för de energiska naturälskare.

Landmärken

Vad drar mest stressade affärsmän från de hektiska New York konferensanläggningar till parken är de många sevärdheterna som pricken interiören. Dessa inkluderar älskvärd barn monumentet, i hedern av en lokal barn som föll till sin död 1797 död. Det tros vara enda privata graven hålls i staden-ägd mark i staden.

Det finns också många andra välkända landmärken, som monumentet Eleanor Roosevelt, som inrättades för en kvinna som var en brorsdotter till en president och fru till en annan. Hon krediteras med utvidgad roll för den första dam.

Monumentet

Landmärken även en allmän trädgård som innehöll i den Tom Hanks film You've Got Mail och ett monument till Hiram Ulysses Grant - en man som blev en nationell krigshjälte för sin inflytelserika roll i det amerikanska inbördeskriget och som steg till att bli landets 18: e President.

Beroende på vilken tid på året du råkar hamna i Riverside Park, det finns också många händelser inträffar, som kan erbjuda en intressant parentes till ditt företag eller nöje-relaterade resa till New York.