Resor

Museer, moskéer och mer: skolan turer till Marrakech

För unga sinnen öppna skolan turer upp en värld av nya idéer, information och möjligheter. Möjlighet att gå utöver vad som är bekant och utforska en plats med en annan kultur kan vara en viktig del av formning elevernas förståelse för det globala samhället som de är en del av, samt ett spännande sätt att bredda sina kunskaper och färdigheter - både sociala och pedagogiska. När det gäller inspirerande destinationer, planeten har ingen brist på fascinerande platser att besöka - men en som utmärker sig för sin kultur och historia är Marrakech. Det finns så mycket att lära och upptäcka i denna pulserande stad - Läs vidare för en introduktion till dess höjdpunkter.

Häst och vagn turer

Marrakech är en stor stad som, tack vare sin historia som en handel nav, blandar en mängd kulturella influenser - för att inte nämna en bländande blandning av gamla och moderna. För dem som besöker skolan turer, därför, en inledande översikt över staden är ett bra ställe att börja - och det finns några bättre sätt att göra det än med en häst och vagn. Återblickar till de dagar när staden som en marknadsplats för öken handlare och köpmän som passerar mellan Afrika och Europa, är hästar fortfarande en vanlig syn på vissa håll i staden. De ger det perfekta sättet att se staden som handlarna gamla skulle ha gjort när de närmade sig: från yttre staden, ta i röd sandsten väggar att låna Marrakech sitt Smeknamn - den röda staden.

Ben Youssef Mosque

Anmärkningsvärda för sin gröna kakel och slående minareter, Ben Youssef Mosque är en av de mest berömda byggnaderna i Marrakech, och dess imponerande yttre är väl värt ett besök för studenter på skolan turer - interiören är reserverad för religiös dyrkan. Beläget i den historiska medina-kvarteren, är en av stadens äldsta moskéer, även om dess exakta ålder är okänd som det har helt eller delvis förstörts och byggts om flera gånger över under sin livstid. Den nuvarande byggnad är, till stor del från 1800-talet, med delar från dess äldre inkarnationer fortfarande synliga platser. Ett besök till moskén är också en möjlighet att utforska området medina, med sin labyrint-liknande gator, gamla palats och färgglada marknadsstånd.

Museum i Marrakech

Marrakech är hem för flera stora museer som kan besökas på skolan turer; den mest omfattande av dessa är den Museum i Marrakech ligger i fantastiska 1800-Dar Menebhi Palace, som i sig är ett utmärkt exempel på den tidens arkitektur och konstverk i sin egen rätt. Fylla museets rum är konst, böcker och artefakter från de traditionella marockanska kulturerna - judiska, arabiska och Berber. Förutom den permanenta samlingen, de museum har roterande utställningar att utforska olika aspekter av landets kultur och historia.