Resor

Få en smak av Toscana på pedagogiska resor till Italien

En av de mest kända regionerna i Europa för historia, konst och kultur, för att inte nämna, spektakulära landskap och fantastisk mat, Tuscany är en magisk plats för studenter att besöka på resor i utbildningssyfte. Full av städer som fånga andan i renässansen, det är en idealisk destination för alla som studerar denna period eller dess arv - som, tack vare enorma blomstrande av arkitektur, konst och filosofi som inträffade vid tiden, har ett avgörande inflytande på utvecklingen av den europeiska kulturen. Läs på för en smak av vad Toscana har att erbjuda.

Florens

Tuscany är en region som är full av fascinerande platser att upptäcka, vore resor i utbildningssyfte till regionen inte komplett utan ett besök på dess främsta stad, Florens. En av de mest älskade städerna för resenärer i Europa under många århundraden, toskanska huvudstad är en stad av skönhet och inspiration, rikt på historia och kultur. Synonymt med den italienska renässansen, det har också länge varit känt som ett centrum för konst, hem till en av Europas mest legendariska gallerier, Uffizi. Konst studenter kommer att behandlas till några av de finaste verk av de italienska mästarna - särskilt den ikoniska Venus födelse, av Botticelli. Bortom konstnärliga arv i Florens hittar studenter en lättsam stad fylld med eleganta affärer, fantastiska fototillfällen och fantastisk mat.

Siena

Siena ligger bland bergen i centrala Toscana, en hisnande vackra medeltida stad omgiven av grönskande böljande landskap - gör det en perfekt inkörsport för de som vill att deras resor i utbildningssyfte till att omfatta en undersökning av lantliga Toscana. Staden själv, samtidigt är full av historiskt intresse, särskilt i dess UNESCO förtecknas centrum. Väl värt ett besök är Duomo (1100-talet katedralen) och det berömda torget, Piazza de Campo, där den Palio di Siena hästkapplöpning hålls två gånger per år. Siena är också hem för några av de mest kända konstmuseerna i Italien, inklusive Museo dell'Opera del Duomo, och interiören i Palazzo Pubblico (rådhuset).

Pisa

En annan höjdpunkt på resor i utbildningssyfte i Toscana är Pisa, som kan vara mest känd för sitt lutande torn men har mycket mer väntar på att upptäckas. Kring tornet är Piazza del Miracoli eller Square of Miracles, där du hittar också den vackra Duomo och den slående dopkapellet. Utöver dessa välkända platser, men finns det en hel stad att utforska, med en mängd museer och monument. Pisa har länge varit en av Italiens viktigaste universitetartowns, och den unga vibe av staden kommer att överklaga till besökande studenter, medan dess arv som en knutpunkt för filosofi och discovery gör det en idealisk inlärningsmiljö. De som redan har sett floden Arno i Florens kommer att få se dess fortsättning här, och Arno ligger en av de mest attraktiva och roliga delar av staden för att gå igenom.