Resor

Salzburg: den ultimata destinationen för musik skolresor

Det finns många städer i Europa firade för sin kärlek till musik, men ingen mer så än Salzburg, födelseplatsen för den legendariska Mozart. Beläget precis norr om de österrikiska Alperna, på Salzach-floden och befallande överdådig utsikt över den omgivande landsbygden, det är en av landets mest tilltalande destinationer - och dess otroliga arv gör det perfekt för musik skolresor. Det är inte bara en stad full med inspiration för blivande musiker - det är också fylld med utmärkt prestanda handelsplatser och synnerligen välkomnande mot unga musikälskare. Läs vidare för en smak av vad som väntar skolklasser som besöker Salzburg.

Upptäck Mozart's Legacy

Det finns många saker att rekommendera Salzburg, är det är största fordran till berömmelse dess anslutning med Wolfgang Amadeus Mozart, som föddes i staden 1756 och tillbringade sin uppväxt där, att hitta anställning som domstolen musiker före flyttar till Wien. En av fördelarna med musik skolresor är att de ger ett utmärkt tillfälle för att fördjupa elevernas kunskaper av musikhistoria och uppskattning av musikaliska traditioner i sitt kulturella sammanhang, och det finns få bättre sådana möjligheter än chansen att gräva i Mozarts ursprung. Kompositörens födelseplats, på den livliga Getreidegasse road, är nu ett museum till minne av hans liv, medan för en smak av det hållbara intrycket han lämnade på världen, din grupp kan vara intresserade besöker Salzburgs Mozarteum - en av Europas mest högt ansedda musik universitet.

Utföra i Top mötesplatser

En annan av stora upplevelser erbjuds av musik skolresor är möjlighet att utföra i en ny miljö, som inte bara tillåter eleverna att bygga upp deras förtroende, men också låter dem känna att de deltar i en tradition av prestanda i en inspirerande plats - särskilt om den platsen har den musikaliska stamtavlan av Salzburg. Stadens prestanda arenor återspeglar Salzburgs kärlek till musik, från kyrkorna med deras otroliga akustik till många torg och paviljonger där körer och band ofta sett.

Utforska Salzburgs historia

Salzburg kan vara särskilt berömd för sin musikaliska arv, men det finns massor mer att upptäckas, och dess långa historia och inspirerande kultur gör det ett bra ställe för ämnesövergripande lärande för dem som besöker samtidigt på musik skolresor. Området har bevis för bosättning dateras till den Neolithic eraen, medan själva staden har gamla keltiska rötter och utvecklades i romersk och medeltida perioder. Det var en plats av kommersiella och kulturella utbytet genom mycket av dess liv: stadens namn, som betyder "Salt slott", hänvisar till de salt pråmar som används för att passera på floden. Senare skulle det vara vittne till dramatiska scener i andra världskriget och efterkrigstiden blev det ett centrum av modernistisk konst och arkitektur - allt som gör att det är fascinerande att utforska.