Resor

Framgångsrika och intressant skolresor till Normandie

Det finns otaliga skäl att överväga skolresor till Normandie. Denna pittoreska franska region är hem till några verkligt fascinerande historiska platser och prisbelönta attraktioner. Skolan partier har möjlighet att njuta av orörda stränder, uppleva det härliga lokala köket och besök många historiska och kulturella attraktioner.

Bayeux

Historielärare kommer utan tvekan vill ta sina elever på en rundtur i Bayeux. Det är värt att hålla i minnet att denna spännande stad är oftast packade ut med turister under sommarmånaderna - så var beredd. Studenter kan passa på att vandra runt i romanskt kyrkan, njuta av lite fransk mat i den lokala kaféer, sedan gå vidare till det lokala museet att se världen berömda Bayeuxtapeten. Denna fantastiska medeltida arbete av broderier har bilder av kläder, vapen och båtar som användes i 1066.

D dagen Landing Beaches

Arrangörerna av skolresor kan vara angelägen om att fortsätta historiska lärandet genom att ta eleverna på D-dagen landar stränder. Angelägen historia studenter kommer att fascineras av berättelser om den allierade invasionen, som ägde rum 1944. De kanske också vill betyga de soldater som begravdes här i krigstid kyrkogårdar. Det kan också finnas en möjlighet att tala för historiker som har spelat en viktig del i upprätthållandet av denna stora historiska webbplats.

Rouen

Eleverna kan lära sig ännu mer om de förödande effekterna av kriget under skolresa till Rouen. Många av de gamla byggnader och gator förstördes under upprepade bombningar, men en hel del restaureringsarbeten har utförts för att återta andan i denna charmiga stad. Studenter har nu möjlighet att besöka de livliga lokala marknaderna, vandra runt history Museum och Visa berömda verk av konstnärer som Degas, Caravaggio och Velasquez.

Giverny

Skolresor till Normandie bör omfatta ett besök i Giverny för att öka kunskapen om konst eller historia studenter. Medan de kommer här att kunna besöka hem av Claude Monet, betraktas allmänt som en av de bästa impressionistiska konstnärerna genom tiderna. De kommer att kunna Visa berömda lugna näckros trädgård, som var föremål för många av hans målningar. Det kan också finnas tillräckligt med tid att utforska en av de vandringsleder som sträcker sig över kullarna i Giverny.

Suisse Normande

Studenter i ämnen som geologi och geografi kan vara intresserad av ett besök i Suisse Normande. Detta är en härlig område, med utsikt över stretching för km i bergen och möjligheten för studenter att upptäcka några ovanliga arter av flora och fauna. Efter en hård dag vandring, studenter kan njuta av en läcker måltid i en av de charmiga restauranger anläggningarna i Caen.