Resor

Smarta tips för kala båt äventyr

Kala båtliv är känd som en exklusiv avkoppling strävan som är lyxigt men verkligen njutbar. För dig att njuta av denna resa, är det viktigt att planera och förbereda för en givande resa. Du behöver veta grundläggande fartygets navigering. Detta är funktionerna styrning, dockning och säkra fartyget vid kaj. Majoriteten av bareboat charter företag genomföra informationsmöten innan resan.

Välj lämplig craft. De flesta kala båtar är från 30 till 50 meter i längd men större fartyg finns. Dessa kan komma med en skeppare och besättning. Kontakta välrenommerade uthyrningsfirmor. Kontrollera referenser och funktioner av dessa företag innan det slutliga urvalet. Bekräfta alla överenskommelser och kräver ett skriftligt avtal. Granska alla regler och villkor innan du undertecknar ett avtal. Få viktiga poster för resan och undvika besvärliga bagage.

Ta reda på om fartygsägarens har nödvändig köksutrustning och sovrum leveranser som sängkläder och filtar. Det bör ha komplett kommunikationssystem, redskap, manuella verktyg och navigationen redskap. Sofistikerade fartyg är utrustade med Global Positioning System övervakning enheter. Dykning redskap är oftast men du kan ta med din egen för att spara på kostnader.

Nästan alla traditionella har utrustats med moderna bekvämligheter som uppblåsbara flotte, ugn, kylskåp, linne och handdukar. Avancerade modeller av kala båtar har också generatorer, widescreen-TV-apparater och luftkonditionering enheter. Dock debiterar charterbolag definitivt dig för dessa extra tjänster. Kala båtar kommer i varierande dimensioner och mönster. Det är därför nödvändigt att gå över funktioner, fördelar och nackdelar innan du slutför avtal med bare boat charter företaget.

Det finns viktiga överväganden före fastställande av av kala båt turen. Se först till att resa lätt. Ta med badkläder, lätta kläder och varma kläder för de kalla kvällarna. Få försäkringsskydd så att du har tillräckligt skydd vid ogynnsamma händelser. Glöm inte din receptbelagda läkemedel, första hjälpen-kit, kameror, bredbrättad hatt, parasoller och mobiltelefoner med extra batterier.

Noggrant studera villkoren i kontraktet. Bare boat befraktare be normalt för en 50 procent insättning när du registrerar detta avtal. Balansen ska betalas innan det faktiska schemat. Diverse kostnader som omfattar bränsle, dockning avgifter, drycker och betalning för besättningen debiteras alla till kunden. Bläddra igenom webben och granska webbplatser i ledande båt uthyrningsföretag. Det lönar sig att endast behandla företag som har byggt ett namn i branschen.