Resor

Besök museerna i edinburgh på skolresa

Edinburgh är en idealisk plats att åka på en skolresa som är inriktad på historia eller konsten att denna region i Skottland. Med en historia som sträcker sig tillbaka till sin början som en fornborg med utsikt över vidare av Firth, har city of Edinburgh vuxit och spelade en viktig roll i historien av området (och Skottland som nation) i de efterföljande århundradena.

Från sin tid som centrum för den skotska reformationen, som ändrade det konstnärliga landskapet, till 1600-talet krig över religion och engelska regel, blomstrade staden. Idag, finns det många museer och historiska platser för studenter att se i staden. Ska du ta tid på din skolresa till Edinburgh att besöka den fantastiska National Museum of Scotland och National Gallery of Modern Art.

National Museum of Scotland

National Museum of Scotland grundades 1985 som en handling av parlamentet som kombinerade The Royal Scottish Museum och National museet i Skottland. Om du är här på en skolresa, för att förstå museet i sammanhang bör du först bege till Chambers Street byggnaden. Själva byggnaden är en stor struktur som börjades 1861 av samma arkitekt som ritade The Royal Albert Hall. Grand galleriet var inspirerad av den Crystal slotten och kontrasterar renässans utformningen av resten av byggnaden.

Museet har flera olika gallerier som täcker ett enormt utbud av perioder och ämnen. Från den skotska gallerier som vägleder besökarna genom historien av Skottland, till vetenskap och teknik sektionen, komplett med uppstoppade djur form av Dolly fåren, har National Museum of Scotland något för alla. Studenter på en skolresa bör ge den museum tillräcklig tid för att utforska varje skede.

National Gallery of Modern Art

Lite längre ut från centrum än National Museum of Scotland, de två byggnaderna av National Gallery of Modern Art är väl värt att lägga till resplanen av en skolresa till staden. Med sjutton displayer och tre utställningar spridda över de två byggnaderna, finns det ingen brist på fantastiska, framkant modern konst.

Först öppnades 1960, byggdes Modern Art Gallery byggnaderna på 1800-talet som en skola och en föräldralös sjukhus. Idag kan du promenera genom de samlingar av konst från fransk och rysk konst från början av 1900-talet till post kriget samling av arbeten av Francis Bacon, Andy Warhol och David Hockney. Det finns även verk av samtida konstnärer Damien Hirst och Tracey Emin. I moderna två (tidigare Dean Gallery) det finns ett antal specialutställningar och permanent visning av återskapade studion av Eduard Paolozzi. Var noga med att spendera tid utanför gallerierna samt, där skulpturer och utomhus konstverk kommer intriger.